Träden vet hur en lever här

konsthall_veganflava2017

Träden vet hur en lever här
Vegan Flava

17 november 2017 - 14 januari 2018

Vernissage

Välkommen på vernissage fredag 17 november klockan 17-19, i närvaro av konstnären. Invigning och samtal klockan 17.30  med konsthallschef Filippa de Vos och Vegan Flava. Kvällens DJ är Klubb No Futuro! Fri entré.

Vegan Flava

Vegan Flava började måla graffiti i början av 1990-talet och har sina rötter i skateboardkulturen, vilket fortfarande är en viktig källa till inspiration för sin urbana konst. Som gitarrist i ett band var han en del av 90-talets straight edge hardcore punkrörelse, som ledde honom till djurrätts- och politisk aktivism.

Vegan Flava kallar sin konst för visuell aktivism och direkt aktionsmåleri. Hans arbeten reflekterar kring kontrasterna och konflikterna mellan det urbana och naturen, identitet och normer. Oftast är verken platsspecifika och i dialog med sin omgivning och det nordiska klimatet.

”Jag tog bort lager av identitet och kom ner till skelettet. Genom att måla kranier och skelett kan jag måla vem som helst eller oss alla på en och samma gång”

I utställningen Träden vet hur en lever här visar Vegan Flava bland annat fotografier och video från övergivna fabriker och byggnader som naturen håller på att ta tillbaka. ”Vi kan bygga och konstruera, men inte mycket håller för tiden. Med väder vittrar allt sönder, sväljs av jorden eller sprids med vinden. Naturen tar tillbaka”, menar Vegan Flava.

Kommande programpunkter på Växjö konsthall

 • 10 november Vernissage: kl 17-19, Night Side of Nature med Max Book och Lars Brunström i Västra hallen.
 • 12 november Konsert Media Artes: kl. 16, Erik Ring på viola och elektronik.
  22 november Allmän visning kl 17.30.
 • 25 november Konstlördag: kl. 14, häng med på konstpromenad med visning av Max Book x 3. Start på Galleri Plan B, därefter Växjö konsthall och avslutning på PM & vänner med fika på Tak. Fri entré, fika ingår.
 • 29 november Konsert: kl. 18, Mary Ocher och Fågelle. I samarbete med Folk & Fä, 120 kr i entré.
 • 30 november DÅLIGfilm: kl. 18.30 Filmvisning av en riktigt dålig film med tema skräck. Läskigt snacks ingår.
 • 7 december Konstnärsamtal: kl. 18 med Max Book på Galleri Plan B.
 • 8 december Night Side of konsthallen: kl. 20, mörkervandring genom utställningarna med ficklampa. Te och nattmacka vid "lägerelden".
 • 17 december Allmän visning kl 14 med adventsfika.
 • 23 december Dan före dopparedan: Vi bjuder på glögg och pepparkaka kl 12-18. Alternativt julpyssel mitt i utställningshallen.
 • 30 december Dan före nyår: Vi bjuder på nyårskarameller kl 12-18. Tillverkning av alternativa partyhattar i konstlabbet.
 • 12 januari Finissage: kl. 17-20 samtal med Lixuan-An (Galleri Plan B) och Filippa de Vos (Växjö konsthall), på Galleri Plan B, samtal kl 17.30.
 • 14 januari Allmän visning kl 14, sista chansen!

Kontakt

För pressbilder, kontakta:

Josephine Dahlberg Jigander
Telefon: 0470-414 75
E-post: josephine.dahlbergjigander@vaxjo.se

För mer information om utställningen, kontakta:

Filippa de Vos
Konsthallschef
E-post: filippa.devos@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Se och göra