UniC - Ungdom i centrum

UniC på Bergendahlska gården samverkar med flera olika  verksamheter tillsammans med Svenska kyrkan och föreningslivet.

Fältgruppen

Fältgruppen arbetar med uppsökande verksamhet, behovsinriktat fältarbete, närvaro på sociala medier samt samverkan med andra verksamheter, organisationer och myndigheter. Fältgruppen arbetar med riktade insatser på samhällsnivå, gruppnivå och individnivå.

Citygruppen mot våld - CMV

Ungdomarna som kompletterar fältgruppen och fritidsledare på BG, fritidsgårdar och mötesplatser kallas för CMV. Ungdomarna i CMV har en lugnande effekt i kritiska situationer och arbetar alltid tillsammans med fältgruppen. CMV består idag av cirka 10 ungdomar i åldern 18 –23 år.   

Nattvandrarna/Medvandrarna

Vi vill att du ska känna dig trygg när du går ensam i Växjö på kvällen. Varje helg nattvandrar vuxna personer från olika föreningar i Växjö centrum i stadsdelarna Teleborg och Araby.

Nattvandrarna erbjuder också medvandring, det vill säga att minst två Nattvandrare följer dig hem eller exempelvis till bussen. Nattvandrarna utgår från Bergendahlska gården och Panncentralen. Ibland görs extra insatser för att höja vuxennärvaron speciellt utsatta kvällar och nätter. Cirka 45 föreningar och organisationer är idag representerade i nattvandringarna.

BG Kafé

BG Kafé är en drogfri mötesplats för ungdomar i Växjö city som har öppet eftermiddagar, kvällar och helger. Du kan köpa billigt fika, göra läxor, spela spel, titta på film eller låna dator. Här finns också en scen för akustisk musik.

Vackrare Växjö

Projektet Vackrare Växjö ska minska skadegörelse och klotter. Samtidigt som vi jobbar med sanering av klotter vill vi stödja unga konstnärer till att utvecklas. Har du idéer om hur Växjö kan bli vackrare? Kontakta då Lasse Karlsson.

För mer information, kontakta:

Jan Johansson

Telefon: 0470-79 64 18,
E-post: jan.johansson@vaxjo.se

Lasse Karlsson

Telefon: 0470-437 45,
E-post: lasse.karlsson@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 oktober 2017
Se och göra