Nyheter

apr 22
Fira Växjö Lakers SM-guld Växjö Lakers har gjort det igen – tagit SM-guld! Var med och hylla guldhjältarna på Stortorget i Växjö 23 april klockan 18.00.
Firande Lakers Stortorget 2015.
apr 21
Ny plats för Valborgsmässofirande På Valborgsmässoafton, den 30 april, firar vi in våren med sång och musik vid Linnéparksscenen, fackeltåg och en valborgsmässoeld vid Växjösjön.
En stor majbrasa vid Växjösjön på kvällen.
apr 20
Växjö - bland de bästa i landet på sociala barn- och ungdomsvården I en studie, med deltagande från 50 kommuner, sticker Växjö kommun ut bland dem bästa med sitt arbete inom sociala barn- och ungdomsvården. Framgångsfaktorerna...
Ingen
apr 20
Helgöppet på kommunens återvinningscentraler Den 21-22 april är det helgöppet på alla kommunens återvinningscentraler.
Ingen
apr 20
Ny gång- och cykelväg ska öka trafiksäkerheten i Rottne Vecka 17 börjar bygget av en ny gång- och cykelväg genom Rottne centrum till rondellen på Växjövägen . Där ska den ansluta till den gång- och cykelväg som Traf...
Ingen
apr 19
Tvätta bilen rätt och gör miljön en tjänst Den 21-22 april är det Stora Biltvättarhelgen, en nationell helg för att uppmärksamma hur viktigt det är för både människan och miljön att tvätta bilen rätt. 
Ingen
apr 19
Välbesökt invigning av Parketten Parketten, som smygöppnade redan i mars, är nu officiellt invigd. Nytändningen och glädjen över att vara på plats är tydlig.
Ingen
apr 19
Information om Växjö station och kommunhus Måndag, 23 april, klockan 18.00, har du möjlighet att få information om vad som händer på stationsområdet.
Visionsbild Växjö stationsområde
apr 18
Gröna oaser i nya numret av VÄXJÖ Våren är här och med den kommer ett nytt nummer av vårt besöksmagasin VÄXJÖ.
Ingen
apr 17
Fint pris till handledare inom omsorgen Växjö kommuns Shqipe Bytqi från Väster hemvård fick kliva fram och ta emot delat andrapris som årets handledare, när Vård- och omsorgscollege arrangerade Handle...
Ingen
apr 17
Kommunfullmäktige om kommunhus, sponsringspolicy och multisportarena 17 april klockan 14.00 är det kommunfullmäktige i Utvandrarnas hus.
apr 16
Beställ hämtning av trädgårdavfall Växjö kommun erbjuder hämtning av trädgårdsavfall hemma vid tomten. Det är ett smidigt sätt att forsla bort t ex gräsklipp, ogräs, löv och grenar.
Ingen
apr 13
Invigning av tillfällig station Torsdag, 19 april klockan 14.00, är du välkommen på invigning av den tillfälliga stationen på stationsområdet.
Tillfällig station i Växjö vid Västerbron
apr 13
Planer på att bygga? Här kan du läsa om vad du får och inte får göra, när det krävs bygglov och när det kan räcka med en anmälan.
Ingen
apr 12
Årets dietist finns i Växjö kommun Under torsdagen utsågs Cecilia Svanberg till Årets Dietist av Dietisternas riksförbunds styrelse.
Cecilia Svanberg, dietist Växjö kommun. Foto: Madelene Johansson, Växjö kommun
apr 12
Kronprinsessans landskapsvandring i Småland Fredagen den 25 maj genomför Kronprinsessan Victoria sin landskapsvandring i Småland och deltar i invigningen av Åsnens nationalpark.
Kronprinsessan Victoria
apr 10
Samtalsgrupp för dig som har ett syskon med funktionsnedsättning Har du en syster eller bror med funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa? Välkommen till syskongrupp för dig över 18 år
Ingen
apr 09
Sandupptagning pågår Vecka 15 börjar vi ta upp vinterns sand i Växjös tätorter och stadsdelar.
Ingen
apr 06
Svag is vid Evedal På grund av strömbildare som placeras ut kommer isen att vara extra svag vid bryggorna på Evedal medan sjöisen smälter bort.
Ingen
apr 06
Så jobbar kommunen mot barnäktenskap Med anledning av att Socialstyrelsen fått kritik för en broschyr om barnäktenskap har vi fått frågor om hur kommunen hanterar denna fråga. Därför beskriver vi...
Ingen
apr 06
Första spadtaget för Växjös kommunhus och station Utanför Växjös gamla stationshus togs idag det symboliska första spadtaget för Växjös nya stadshus och station och då bestämdes också att huset istället kommer...
Första spadtaget Växjö stadshus och station. Lars Jonsson, vice vd Skanska Sverige, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, Åsa Dahl, chef för affärsområde stationer Jernhusen och Pierre Wiberg ordförande i Vöfabs styrelse. Även elever från Högstorps skola hjälpte till.
apr 05
Nominera till Växjö kommuns mångfaldspris Senast den 16 april kan du nominera Växjöbor, företagare eller andra som jobbar särskilt hårt för mångfald till Växjö kommuns mångfaldspris.
apr 04
Förtydligande angående sötningsmedel i kaffet Flera medier har idag berättat om sötningsmedel i kaffet på särskilt boende. Omsorgsförvaltningen gör ett förtydligande: 
apr 04
Du vet väl att du kan förlänga lånetiden själv! På bibliotekets webbsida finns många bra funktioner som du kan nå både via dator och mobiltelefon! Du kan låna om och reservera böcker. Dessutom kan du lyssna p...
Ingen
apr 03
Ny e-tjänst för utdrag ur primärkarta Nu kan du skapa och skriva ut kostnadsfria PDF-filer över din fastighet direkt i e-tjänsten.
Ingen
mar 28
Välkommen på första spadtaget Fredag, 6 april, är det dags att ta det första symboliska spadtaget för Växjös nya stadshus och station. Du är välkommen!
Ingen
mar 26
Tomas Ekelius ny förvaltningschef Rekryteringen av Växjö kommuns nya förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen är nu klar. Det blir Tomas Ekelius från Växjö.
mar 26
Vill du bygga under semestern? Glöm inte att söka bygglov i tid. Har du planer på att bygga på din fastighet i sommar? Du är inte ensam, det är många som passar på att bygga om eller bygga till under sommarledigheten.
mar 24
Växjös miljöhjältar utsedda På Earth Weeks sista dag, lördag den 24 mars, delades Växjös gröna gärning ut. Vinnare som skolklass är Bergslunds föräldrakooperativ och förskolan Ryttargården...
mar 21
Hitta på något kul på påsklovet! Läge att plocka fram fotbollar, hopprep och stenkulor? Eller kanske göra något kul i värmen inomhus? Dags att göra planer för påsklovet! Här kan du och dina när...
Ingen
mar 21
Kranmärkt förvaltning Tekniska förvaltningen kranmärker nu hela verksamheten och slopar inköp av dricksvatten i flaska. Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter...
mar 20
Cykelparkering avstängd från och med 1 april För att göra plats för bygget av bland annat stadshus och station kommer cykelparkeringen och cykelgaraget vid resecentrum att stängas av.
Cyklar
mar 19
Föreningar kan söka integrationsmedel Nu kan föreningar söka medel för att stärka integrationen i Växjö kommun.
Ingen
mar 16
23 mars: Invigning av Växjö konstrunda 2018 2018 års runda äger rum 24-25 mars med invigning på Växjö konsthall, kvällen 23 mars klockan 17-19.
Ingen
mar 16
Direktmöte på Teleborg - välkommen att ställa dina frågor Måndagen 19 mars är det åter dags för direktmöte där politiker och tjänstepersoner finns på plats i en del av Växjö för att svara på frågor och ta emot synpunkt...
Ingen
mar 14
Vill du jobba som röstmottagare vid valet 2018? Den 9 september 2018 är det val till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige. Valnämnden i Växjö kommun behöver rekrytera röstmottagare till vallokalerna.
Växjösjön med Domkyrkan synlig i bakgrunden
mar 14
Nominera till Växjö kommuns mångfaldspris Nu är det åter dags att lyfta upp Växjöbor, företagare eller andra som jobbar särskilt hårt för mångfald.
mar 12
Kommunfullmäktige om bland annat ekologisk mat och översiktsplan 20 mars sammanträder kommunfullmäktige i Växjö. Mötet är öppet för allmänheten och under allmänhetens frågestund kan du som vanligt ställa frågor till politiker...
Ingen
mar 09
Välkommen till Parketten i nya lokaler på Hejaregatan Nu finns Parkettens verksamhet på plats i nya lokaler på Hejaregatan och träffpunkten är öppen för dig som har psykisk ohälsa.
Ingen
mar 09
Vattenläcka i Växjö Idag 9 mars är det en vattenläcka på Skogsnäsvägen i Växjö. Arbete med att laga läckan pågår.
Hand håller en kastrull ovanför rinnande vattenkran.
mar 07
Två projekt får pengar från Klimatkonto I år har Växjö kommun beslutat att 96 000 kronor ur Klimatkontot ska gå till ett projekt från Måltidsorganisationen för att minska matsvinnet och 35 000 kr till...
mar 06
Integrationsplan för en sammanhållen kommun Kommunstyrelsen antog idag en integrationsplan för Växjö kommunkoncern.
Ingen
mar 02
Hemlevererad mat i kylväska Från och med 1 april 2018 får du som får mat hemlevererad från vårt kök på Älgvägen, maten i en kylväska.
Leende dam med glasögon och röd tröja sittandes vid ett matbord.
mar 01
Projekt för hållbar pendling  Växjö kommun deltar i ett EU-projekt som ska öka möjligheterna till hållbar pendling med buss och cykel mellan staden och orterna runtomkring.
Ingen
mar 01
Växjö med i projekt om Agenda 2030 FN-förbundet har utsett Växjö kommun att delta i kommunikationsprojekt inom Agenda 2030.
mar 01
Testa ditt vatten 2018 Har du egen brunn och barn födda 2016-2018? Då kan du under året testa er vattenkvalitet helt kostnadsfritt.
Ingen
feb 28
Växjö Vipers satsar på Arenastaden Växjö Vipers planerar en tillbyggnad av Fortnox Arena med tre nya innebandyplaner, bostadsrätter och en förskola. Byggstart beräknas ske under 2018.
Växjö Vipers byggprojekt Arenastaden
feb 27
Lauber (S) ny vice ordförande i kommunstyrelsen Nu är det klart vem som tar vid som första vice ordförande i kommunstyrelsen efter Åsa Karlsson Björkmarker.
Ingen
feb 27
 Ja till gemensamt avfallsbolag Under tisdagen röstade Växjö kommuns kommunfullmäktige ja till att bilda ett gemensamt avfallsbolag tillsammans med Tingsryd, Älmhult, Lessebo och Markaryds kom...
feb 26
Kommunfullmäktige om bland annat utredningen av hästsporten i Växjö kommun Tisdagen 27 februari är det kommunfullmäktige med bland annat allmänhetens frågestund och beslut om olika investeringar.
Ingen