Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Årets Tommy Svensson-pristagare utsedda

Kultur- och fritidsnämnden gratulerar idrottstalangerna Alexandra Jonasson och Omar Nuur som tilldelas Tommy Svensson pris 2017.

Priset delas ut av Tommy Svensson och kultur- och fritidsnämndens ordförande, Eva Johansson i samband med Östers IFs match mot Brommapojkarna, den 30 oktober.

Alexandra Jonasson, 18 år, fotboll, Växjö DFF

Alexandra Jonasson, född 1999, har gjort kometkarriär inom fotbollen. Med spelskicklighet, stark karaktär och attityd har hon slagit sig in i Växjö DFFs ordinarie startelva. Alexandra har en bofast plats i de svenska F18 och F19-landslagen. Med drivkraft, beslutsamhet och ödmjukhet är Alexandra en stor förebild för unga tjejer som älskar fotboll.

Omar Nuur, 16 år, löpning, IFK Växjö

Omar Nuur, född 2001, är en extraordinär tonåring och löpare som efter två och ett halvt år i IFK Växjö fått många nära vänner inom idrotten. Omar är medel- och långdistanslöpare med en meritlista som hittills visar sex guld på USM-nivå. En framgångsrik löparkarriär väntar Omar, vars premiär i landslagsdräkten slutade med seger på 3 000 meter och nytt personbästa. Med löpglädje och långsiktigt sikte mot framtida mållinjer är Omar en god ambassadör för löpning i föreningen IFK Växjö.

Tommy Svensson pris utgör 5 000 kronor till vardera mottagaren, och delas årligen ut till en ung kvinna och en ung man som uppmuntran och stöd i deras fortsatta idrottskarriärer.

Pristagarna har utsetts av Tommy Svensson tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande, vice ordförande och fritidschefen.

Prisutdelning
Priset delas ut i samband med Östers IFs match mot Brommapojkarna, den 30 oktober.

Senast uppdaterad: 13 oktober 2017