Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Årets Hedersbelöning till Maria Runosson

Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl går i år till Maria Runosson, Teleborgs slott.

Motiveringen lyder:

Teleborgs slott har med sin sagoliknande karaktär blivit ett landmärke i Växjö, ett levande slott i en fantastisk miljö där Växjöbor och besökare kan njuta av picknic i parken eller middag i Riddarsalen såväl som sagostund eller slottsnatt i ett av hotellrummen.
Maria Runosson med personal har på ett mycket fint sätt hjälpt till att bevara slottets säregna stil och tillgängliggjort det för en bredare publik. Tv-programmet Stjärnorna på slottet strödde ytterligare stjärnglans till Teleborgs slott då de 2017 och 2018 förlade sin inspelning till just denna plats. De vackra slottsmiljöer och fina service som tv-tittarna då fick uppleva har sedan dess lockat ännu fler besökare för Maria Runosson att hälsa välkomna till Teleborgs slott och Växjö.
Att Maria Runosson redan 2011 tilldelades pris som årets turistentreprenör i södra Småland visar på en långsiktig och serös satsning, där målmedvetenhet och nytänk i en konkurrensutsatt bransch tillsammans med känsla för stil och detaljer har visat sig vara ett lyckat koncept.

Det är kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar om Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl. Utmärkelsen tilldelas någon som gjort Växjö känt även utanför kommunens gränser.

Hederbelöningen delas ut varje år och exempel på tidigare belönade är Niklas Nordén (2017) och Nils
Åkesson (2016).

Utdelningen av diplom och gåva sker i samband med kommunfullmäktiges möte i december.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2018