Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 13 december gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Stäng meddelande

Gymnasieskola

På våra gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum har vi ett stort utbildningsutbud. Vi hoppas att du ska hitta ett program på våra skolor som ska passa just dig.

Gymnasieval – ansökan om gymnasieval

Gymnasievalet

I vår digitala gymnasiekatalog hittar du alla spännande program och inriktningar som du kan läsa hos oss. Här finns också mycket information inför ditt gymnasieval.

Gymnasieskolornas utbud och programlänk till annan webbplats

I Växjö är sista dag för ansökan till gymnasiet den 15 februari. I april får du ett preliminärt antagningsbesked. I början på juli kommer ett slutligt antagningsbesked. Observera att den preliminära antagningen grundar sig på dina betyg från höstterminen i årskurs 9 medan den slutliga antagningen grundar sig på dina slutbetyg.

Du kan alltså påverka dina antagningschanser till ett program beroende på om du lyckas höja dina betyg under vårterminen. För dig som kommit in på ditt andrahandsval finns fortfarande chansen att komma in på ditt förstahandsval via reservantagningen som pågår den 5 augusti till den 14 september.

I början på juli är den slutliga antagningen klar. Tänk på att alla elever aktivt måste tacka ja eller nej till den erbjudna platsen.

Gymnasieval – information på Gymnasium Kronoberg

Vuxenutbildning

Du som är över 19 år och vill söka en eller flera kurser på gymnasienivå eller vill veta mer om vuxenutbildning kan gå in på www.vaxjo.se/vuxenutbildninglänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2020
Förskola och skola