Bostad och boende

I Växjö finns många olika typer av boende, i staden eller utanför med bra möjligheter att pendla. Här ger vi tips på hur du kan hitta en hyresbostad.

Hyreslägenheter

Boplats Växjölänk till annan webbplats hittar du lägenheter från de två kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem AB.

www.boplatssverige.selänk till annan webbplats hittar du lediga bostäder från såväl de kommunala som de privata bostadsbolagen.

Studentbostäder

På Boplats Växjölänk till annan webbplats hittar du studentlägenheter från det kommunala bostadsbolaget Växjöbostäderlänk till annan webbplats. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Det är kostnadsfritt att stå i studentbostadskön. Läs mer om hur studentbostadskön fungerarlänk till annan webbplats.

Du kan också söka efter lägenhet på den privata marknaden, läsa lokaltidningar, annonsera i tidningar och via sociala medier samt leta efter lägenhet i närliggande kommuner.

För att studera vid universitet eller högskola måste du vara folkbokförd på din studieort. Läs mer om folkbokföring och anmälan om flytt på Skatteverkets webbplats.länk till annan webbplats

Boende för dig som är äldre

Mer information om boende för dig som är äldre hittar du under rubriken Stöd och omsorg.

Boende för dig som har en funktionsnedsättning

Information om bostad med särskild service hittar du under rubriken Stöd & omsorg, Funktionsnedsättning.

Hus på landet

Läs mer om hur det är att bo i något av våra kommundelscenter på sidan Tätorter som ligger under fliken Landsbygdsutveckling.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2019
Bygga och bo