Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ny sajt för ungdomar som ska välja gymnasium

Växjö kommun har beslutat att gå ifrån den tryckta gymnasiekatalogen och lanserar nu nya sajten www.gymnasieval.vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Sajten erbjuder all information och vägledning som funnits i den tryckta katalogen men med en mer lättillgänglig paketering. Här får elever och vårdnadshavare överblick över de kommunala gymnasieskolorna och vad deras program erbjuder, samt flera möjligheter att navigera sig runt i innehållet.

- Våra framtida gymnasieelever är en digital målgrupp som är vana och förväntar sig att ta del av information digitalt. Så det här känns som helt rätt väg att gå, säger Christian Sandahl, områdeschef för gymnasiet.

Att underlätta och möta upp elevernas behov med en digital lösning är den viktigaste vinningen med sajten, men en annan viktig aspekt är långsiktig hållbarhet.

- Det är varken miljömässigt eller ekonomiskt hållbart att varje år trycka upp och skicka ut stora upplagor av trycksaker när vi kan erbjuda en digital lösning, som sannolikt också blir bättre. Där har vi som kommun ett ansvar, säger Anders Elingfors, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Filminnehåll kommer under hösten

Utöver textinnehållet kommer sajten under hösten kompletteras med inspelade elevintervjuer där nuvarande gymnasieelever med sina egna ord berättar om sina val, framtidsplaner och egna erfarenheter av både skola och program.

- Filmerna kommer även spela en viktig roll när fysiska aktiviteter som Öppet hus och studiebesök kommer vara begränsade i höst, säger Christian Sandahl.

Gymnasieval.vaxjo.se Länk till annan webbplats. är mobile first, det vill säga designad för mobilen i första hand, för att kunna erbjuda bästa möjliga användarupplevelse.

Senast uppdaterad: 30 september 2020