Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Tillfällig distansundervisning på Katedralskolan

Från och med tisdag 10 november inför vi distansundervisning på Katedralskolan. Anledningen är den ökade pågående smittspridningen på skolan.

Vad händer nu?

På måndag den 9 november är det studiedag. Då kan du komma till skolan och hämta materialet du behöver kommande två veckor. Kom ihåg skolböcker, dator och laddare.

Distansundervisningen statar sedan på tisdag och kommer pågå fram till och med 20 november, alltså i två veckor. Du och din klass kommer ha all undervisning via Google Meet och Class room. Undervisningen fortsätter enligt schema från och med tisdag 10 november och du förväntas närvara och delta i undervisningen precis som vanligt.

Stoppa smittspridningen

Vi behöver nu hjälpas åt att stoppa smittspridningen. Därför uppmanar vi alla elever att hålla sig hemma under den här perioden. Det är inte lämpligt att träffas i grupp under skoltid, samåka eller att umgås på fritiden eftersom ökad smittspridning sannolikt kommer leda till att distansundervisningen förlängs ytterligare.

Skolmat under perioden med distansundervisning

Eftersom syftet med distansundervisningen är att bryta en smittkedja kommer vi inte erbjuda skolmat för upphämtning under den här perioden. Vi vill inte riskera köbildning eller att större grupper möts på skolan.

Är det möjligt att få viss undervisning på plats i skolan?

I huvudsak ska all undervisning vara på distans. Om du verkligen behöver komma till skolan av någon anledning, prata med din mentor först.

Du kommer få fortlöpande information från skolan.

Senast uppdaterad: 6 november 2020