Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Presentation av Estetiska programmet

Här utvecklar du ditt konstnärliga intresse genom att skapa, uppleva och tolka konst och kultur samtidigt som du förbereder dig för högskolestudier. Skoldagen är en blandning av gymnasiegemensamma och estetiska ämnen. Du deltar i kulturella aktiviteter, både i skolan och utanför. Ditt eget skapande är centralt och du får chans att visa vad du kan inför en publik.

Här lär du dig att använda din egen kreativitet och utveckla ditt konstnärliga uttryck. Du möter olika tekniker, traditioner och stilar inom den inriktning du valt. Du får möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel, såväl individuellt som i samverkan med andra. Alla lärare som du möter här är välutbildade, behöriga och har stor erfarenhet. Din skoldag blir varierad med en kombination av gymnasiegemensamma
och estetiska ämnen.

Du kan välja bland flera olika kurser inom ramen för programfördjupningarna och det individuella valet. Det gör att du både kan bredda och fördjupa dina kunskaper inom olika ämnesområden. Norrtullskolan och Katedralskolan har flera scener och utställningsmöjligheter där du får möta publik, filmer och radiosändningar sänds i våra digitala kanaler. Medieproduktioner, bild- och formutställningar, modeshower, dans-, musik- och teaterföreställningar är naturliga delar av utbildningen. Vi har förmånliga samarbeten med professionella aktörer som Regionteatern, Musik i Syd, Växjö Teaterförening, Dans i sydost, Växjö Konsthall och S:t Sigfrids folkhögskola. Här finns alltså alla möjligheter för dig att skapa en bra grund för fortsatta studier.

Nedan kan du se en film ur elevernas synvinkel, som presenterar hela Estetiska programmet och dess fem inriktningar.

YouTube Visningbild
Senast uppdaterad: 7 mars 2022