Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Välkommen till Katedralskolan

Vi är glada att du har valt att studera hos oss och hoppas att du ska trivas. Vårt mål är att i en trygg och stimulerande miljö bedriva gymnasial utbildning av högsta kvalitet och att förbereda dig som elev för vidare studier. Vi förväntar oss att du gör ditt allra bästa för att tillvarata tiden på Katedralskolan och att du ska trivas här tillsammans med oss.

Onsdagen den 17 augusti är du som ska börja årskurs 1 välkommen till Katedralskolan. Klasslistor kommer att anslås vid skolans entré på eftermiddagen 16 augusti.

Se schema nedan vart du ska vara och vilken tid som gäller för gemensam samling för respektive program. Skulle du av någon anledning utebli vill vi att du mejlar skolan med anledning till frånvaron via katedralskolan@vaxjo.se.

Tid

Plats

Program

8.30

Aulan, Norrtullskolan

ES

8.30

Aulan, Katedralskolan

EK

8.30

Aulan, Katedralskolan

HU

8.30

Aulan, Katedralskolan

IB

8.30

Aulan, Katedralskolan

NA

8.30

Aulan, Katedralskolan

SA

9.30

Matsalen, Katedralskolan

IM


Efter gemensam samling följer ni klassvis med era mentorer som kommer att ansvara för resten av dagen. Även den 18 augusti kommer du och din klass ha en introduktionsdag. Ni påbörjar därefter undervisningen enligt schema fredagen den 19 augusti.

Du kommer vid något tillfälle de första veckorna ha ett kortare samtal med din mentor utifrån de frågor som följer med detta brev.

Du kommer att bli tilldelad ett skåp, ta med eget hänglås första dagen för att kunna låsa skåpet. Är du som elev berättigad till busskort får du åka med gratis första dagen om du talar om för chauffören att du ska börja på Katedralskolan.

Under din skoltid kommer du att låna en dator. Bifogat finner ni ett låneavtal som vi vill att ni läser igenom och signerar samt tar med till första skoldagen. För att du ska kunna hämta ut en dator så måste du ha med låneavtalet signerat av vårdnadshavare.

Hör gärna av dig till skolan om du har några funderingar om skolstarten. Du hittar kontaktuppgifter på: www.katedralskolan.se Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen hälsar skolledningen med personal!

Senast uppdaterad: 12 augusti 2022