Studentutspring 2024

Varmt välkomna till oss för att tillsammans fira och hylla våra avgångselever.

Tider som gäller för studentutspring 2024 på Växjö Katedralskola:

13:00 EK, IB och NA

15:00 ES, HU och SA

Studentdagen är en glädjens dag och vi vill att det ska vara feststämning på och omkring skolan, våra gäster är självklart en viktig del i det firandet. Som traditionen bjuder kommer det samlas många människor kring skolan. För allas trivsel och trygghet tänk på att följa skyltar och avspärrningar samt notera att opassande föremål kan komma att omhändertas på skolans område. Om möjligt lämna bilen hemma, det är ont om parkeringsplatser vid skolan. Parkera endast på angivna platser samt respektera de boende runt skolan. Vi är även tacksamma om ni sprider den här informationen till övriga släkt och vänner som tänker besöka Katedralskolan den här dagen.

Ifall vi alla hjälps åt är vi säkra på att vi kan skapa en oförglömlig dag för våra studenter. Det är de väl värda.

Under studentdagen kommer samtliga elever fotograferas tillsammans med sin klass, träffas i sina mentorsgrupper samt äta en studentlunch tillsammans innan det magiska utspringet som sker från huvudentrén ut mot skolgården.

Efter utspringet kommer studenterna att ledas av musikelever mot Tegnérstatyn som ligger vid Linnéparken. Därifrån vandrar sedan studenterna upp mot stortorget där studentekipage väntar.

Fredagen den 14 juni samlar vi slutligen studenterna för avslutning i domkyrkan kl. 13.00 följt av mentorssamling och betygsutdelning på Katedralskolan.

Senast uppdaterad: 1 juni 2024