Nationellt godkänd idrottsutbildning - bandy

Hos oss får du fantastiska möjligheter att kombinera gymnasieutbildning med idrottssatsning i bandy. Du får en högkvalitativ individuell träning på skoltid tillsammans med välutbildade instruktörer.

Vad är NIU?
Med start höstterminen 2021 är vi NIU-certifierat av Svenska Bandyförbundet. NIU står för Nationellt godkänd idrottsutbildning och innebär att antagna elever får kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning i bandy.Talangfulla bandyspelare får chansen att gå ett gymnasieprogram och träna bandy varje vecka. Utbildningen sker i samverkan med Åby/Tjureda IF.

Vad kan du förvänta dig av NIU bandy?
Du får träna med andra duktiga och motiverade spelare, som precis som du vill något med sin bandy. På våra träningar får du tid att jobba med individuella moment som just du vill förbättra och utveckla. Detta sker under tränare med kvalificerad bandytränarutbildning.

Var tränar vi?
Träningen sker i mindre grupper, på förmiddagstid. Träningsmöjligheterna är idealiska. På Kungsmadskolan, där viss del av träningen sker, finns två träningshallar, ett välutrustat gym samt ett cykelrum samt i Ericsson Arena i Åby.

Hur går uttagningarna till?
Det finns 10 platser på NIU bandy varje år. Alla som söker samlas för en uttagningsdag i januari.

Ansökan
Ansökan till NIU Bandy görs senast 1 december 2020. Länk till ansökan kommer att läggas upp under sept/okt.

Nationellt godkänd idrottsutbildning - bandy

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 augusti 2020
Kungsmadskolan