Elever från Kungsmadskolan vann finalen i Lejonkampen
Lejonkampen är en lagtävling som anordnas av Svenska Kockars förening och som är öppen för elever i åk 2 och 3 från Smålands samtliga Restaurang- och Livsmedelsprogram. I år kommer det vinnande laget från Kungsmadskolan.
Juryns motivering löd:
”Med hösten i fokus och en bra balans mellan råvaror och hållbarhet och med en dessert som var i toppklass”
Alva, Adam och Oskar komponerade och serverade utifrån vissa givna råvaror följande meny:
Förrätt: Crème vichyssoise med torkad rödkål, ett sticks gjort på vita bönor toppat med en rödkålsskräm
Varmrätt: En senapsfröglazad kalkonlårfilé tillsammans med pe te frise kroketter, en smörstekt kål och morotssallad, confiterat äpple, picklade senapsfrö, krispigt skinn med ett dragonskum.
Efterrätt: Havtornsbavaroise med en crème fraicheglass, ett smörstekt hasselnötssmul, kanderade hasselnötter, havtorns sfär och ett pulver på rödkål och havtorn
Förutom äran, knivar och kokböcker vann Kungsmadskolan också tillbaka vandringspriset (en gigantisk stekpanna) som nu finns till allmänhetens beskådan upphängd på väggen i Restaurangskolans matsal.