Kombinera studier med idrott

På Teknikum kan du kombinera dina programstudier med en satsning på innebandy, handboll, fotboll, E-sport, friidrott, simning, bandy eller ishockey.

Teknikum är certifierad av specialidrottsförbunden för fotboll, friidrott, handoll, ishockey, simning, bandy och innebandy. Skolan har anställda legitimerade lärare som har rätt tränarutbildning i förhållande till förbundens krav. Vi har ett väl utvecklat nätverk med föreningar och andra aktörer som ger sig de bästa förutsättningarna för ditt lärande.

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Nationellt godkänd idrottsutbildning erbjuds inom handboll och simning. NIU handboll och simning går att kombinera med tre olika program hos oss. Sista dag för ansökan är 1 december 2019, därefter blir du kallad till uttagning.

E-sportsprofil (LIU)

E-sportsprofil är lokalt godkänd idrottsutbildning (LIU) som går att kombinera med samtliga nationella program på Teknikum. Sista dag för ansökan är 28 februari 2019.

Lagidrottsprofil (LIU)

Du söker till lagidrottsprofilen samtidigt som du söker ditt gymnasieprogram. Ingen uttagning görs, det enda kravet är att du är aktiv i en förening i idrotterna handboll, fotboll, ishockey, bandy eller innebandy. Du kan kombinera profilen med sex program på Kungsmadskolan, fem program på Teknikum och två program på Katedralskolan. Du söker till LIU-lagidrott samtidigt som du söker till gymnasiet.

Idrottsprofil special (LIU)

Idrottsprofil special vänder sig till dig som utövar en idrott som inte finns i vårt ordinarie idrottsutbud. För att söka det här alternativet måste en överenskommelse ha träffats mellan skola och föreningen innan du söker ditt gymnasieprogram. Du kan kombinera profilen med sex program på Kungsmadskolan, fem program på Teknikum och två program på Katedralskolan. Du söker till LIU-special samtidigt som du söker till gymnasiet.

Riksfriidrottsgymnasiet (FiG)

Friidrottsymnasiet går att kombinera med samtliga nationella program hos oss. Sista dag för ansökan är 15 oktober 2019.

Kontakter

 • Teknikum

  0470-419 00

  teknikum@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Gamla Norrvägen 6-8, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Teknikum

  Gamla Norrvägen 6-8

  352 43 Växjö

Senast uppdaterad: 19 september 2023