Om Kulturskolan

Kulturskolan är en skola för alla barn och ungdomar. Efter skoltid kan du ta del av vårt breda utbud inom musik, teater, dans och bild. I Kulturskolan kan du lära dig spela ett instrument, sjunga, dansa, spela teater, göra film eller skapa med bild och form. Du kan också vara med i en orkester eller ett band, sjunga i kör eller lära dig att skriva egna låtar.

Det är genom Kulturskolan du kan skapa dig en grund för att också i framtiden – som vuxen – kunna lyssna, uppleva och berika ditt liv genom egen skapande verksamhet. Det är genom Kulturskolan du till och med kan ta de första stegen mot en framtid som artist. Men det är inte det viktigaste. Varje barn använder Kulturskolan på sitt eget sätt med sina egna framtidsambitioner. Kulturskolan i Växjö står till förfogande för att tillhandahålla lämpliga och lika möjligheter för kulturell och konstnärlig verksamhet. Du kan söka till Kulturskolan under hela året och vi erbjuder platser löpande, så fort vi har lediga platser.

Kulturskolan har samma skollov och studiedagar som kommunens grundskolor. Kulturskolans elever är garanterade minst 28 lektionstillfällen under ett läsår. I dessa tillfällen kan även ingå utåtriktad verksamhet som uppspel, konserter och föreställningar.

Välkommen att ta del av de möjligheter Växjö Kulturskola erbjuder!

Kontakter

Senast uppdaterad: 30 maj 2024