Spela tillsammans

Kulturskolan har flera olika ensembler och orkestrar på olika nivåer samt med olika musikstilar. Spelar du ett instrument kostar det inget extra att vara med. Missa det inte, det är roligt att spela tillsammans!

Blåsorkestrar

Att spela i blåsorkester innebär att få vara med om en massa spännande. Du får göra en mängd framträdanden och så småningom även följa med på orkesterresor runt om i Europa.

Sambandet

Sambandet består av ett tjugotal elever. Vi har en blandad repertoar och spelar allt ifrån populärmusik och filmmusik till marscher. Vi har ett mindre antal konserter än KBO.

KBO

KBO betyder Växjö Kulturskolas Blåsorkester. Det är en orkester för dig som har spelat lite längre. Vi har en hel del konserter bland annat på skolor och företag. Ibland spelar vi på stan. Det kan även hända att vi gör spelningar utanför Sverige.

Rockgrupper

Kulturskolan har några rockgrupper som spelar med ledning av en lärare. Grundsättningen i grupperna är sång, piano, elgitarr, elbas och trummor. Vi utgår från vad musikeleverna är intresserad av, men försöker också prova olika musikstilar.

Slagverksensemble

Kulturskolan har flera slagverksensembler. Du får prova olika typer av slagverk, såsom marimba, vibrafon, klockspel, bastrumma, cymbal, puka, tamburin, congas och bongas. Ibland sätter vi ihop en sambaorkester och medverkar vid festliga sammanhang.

Marimba band

En ensemblekurs för dig som vill spela marimba tillsammans med andra! Vi spelar kända stycken från framförallt filmens värld. Vi provar folkmusik från olika delar av världen men vi skapar också musik tillsammans. Vi kommer även spela de andra mallets-instrumenten som är xylofon, vibrafon, klockspel och kanske något annat slagverksinstrument.
Du som spelar piano som huvudinstrument kan söka kursen som extra ensemblekukrs (400:-/termin). För dig som har marimba som huvudinstrument ingår kursen i din instrumentalavgift.

Stråkorkestrar

På Kulturskolan kan du som stråkelev spela i orkester under nästan hela din utbildningstid. Vi har flera orkestrar på olika nivåer. Våra stråkorkestrar ingår i ämneskursen stråk.

Tonfiskarna

Detta är Kulturskolans orkester för de yngre. Vi spelar främst populärmusik, tre- och fyrstämmigt. Vi spelar ibland ute i olika sammanhang, till exempel på stan eller olika inrättningar.

Happy Strings

Fortsättningsorkester för dig i tonåren. Vi spelar en blandad repertoar, allt ifrån musikaler till klassiska stycken. Vi spelar ofta ute, även i mer seriösa sammanhang, som i kyrkan. Från Happy Strings kan du sedan gå vidare till Kulturskolans Ungdomssymfoniorkester.

Kammarorkestern

Vår mest avancerade stråkorkester. Vi spelar ofta tillsammans med Växjö Stads Symfoniorkester.

Kontakter

Senast uppdaterad: 22 juni 2022