Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Förskolebuss för livslångt lärande

Idag var det invigning av Växjö kommuns första förskolebuss – en rullande förskola som tar med barnen till nya platser och utomhuspedagogik. För både barn och pedagoger har det varit mycket förväntan, men idag var det äntligen dags för premiärturen.

I Lammhult idag var det invigning av en av utbildningsförvaltningens två förskolebussar, med tal av utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus och förvaltningschef Camilla Holmqvist. Det var invigning med bandklippning, fanfar och jublande barn. Sedan var det dags för premiärturen i den fina förskolebussen för barn från förskoleavdelningarna Sländan och Regnbågen. Många av barnens vårdnadshavare var också där, tillsammans med allmänhet och media.

Växjö kommuns förskolebussar är mobila förskolor som varje dag tar med barnen ut till olika naturområden. Genom förskolebussarna sätts utomhuspedagogiken i fokus, och barnen får vara med om olika spännande äventyr och samtidigt lära sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö. Bussarna är helt anpassade till förskolans behov, med särskilda stolar för barnen, plats för leksaker och pedagogiskt material, men också plats för barnen att kunna vila, äta och gå på toaletten. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen.

Senast uppdaterad: 28 februari 2022