Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Invigning av samarbete mellan Kungsmadskolans fordons- och transportprogram, Volvo Car Sverige och Liljas Bil AB

Idag har vi haft invigning av trepartssamarbetet – ett samarbete som ska ge till ökad kvalitet på utbildningen bland annat genom att både elever och lärare jobbar med dagens teknik och i moderna utbildningslokaler.

I fordons- och transportprogrammets lokaler som delvis har byggts om speciellt för det här samarbetet bjöds det idag in till invigning av samarbetet mellan de tre parterna Kungsmadskolan, Volvo Car Sverige och Liljas Bil AB.

Efter invigningstal klipptes det inte något band, som det annars ofta är vid invigningar. Istället kopplade de tre parterna ihop tre sidenband som med lite dold elektronik tände upp en tavla med de parternas logotyper och sköt iväg konfetti. Därmed var samarbete invigt!

Hela invigningen var dessutom arrangerad av Kungsmadskolan – allt från att ställa i ordning lokalerna, få fram fin buffé, till ljud och ljus, filmning och fotografering ordnades av elever och lärare från skolan.

Bakgrund

Kungsmadskolans fordons- och transportprogram har inlett ett trepartssamarbete med Volvo Car Sverige och Liljas Bil AB. Samarbetet ska ge en ökad kvalitet på utbildningen bland annat genom att både elever och lärare jobbar med dagens teknik och i moderna utbildningslokaler. För Kungsmadskolan innebär samarbetet också studiebesök och fabriksbesök hos Volvo Car Sverige i Göteborg och ger goda möjligheter till arbetsplatsförlagt lärande hos Liljas Bil i Växjö. För fordonsbranschen är samarbetet även viktigt för att säkerställa tillgången till kompetent arbetskraft i branschen och att skolan utbildar elever till den yrkesverklighet som de går vidare till.

Senast uppdaterad: 3 maj 2019