Placeringsbesked om skolval snart i din brevlåda

Har du sökt förskoleklass eller årskurs sju inför hösten 2022? Då kan vi berätta att du snart får ett placeringsbesked hem i brevlådan.

Placeringsbeskeden skickas från Mitt skolval idag, 28 mars, och beräknas komma under vecka 13. Vilken dag beskedet kommer kan skilja sig åt beroende på var i kommunen du bor. Du kan också redan nu logga in i e-tjänsten Mitt skolval Länk till annan webbplats. och se resultat där.

Varje elevs ansökan har prövats individuellt mot de riktlinjer Växjö kommun har och antalet platser på en skola är fastställt utifrån en kapacitetsberäkning sett till ventilation, yta, brandskydd och utformning av lokalerna. Regler för placering i förskoleklass och grundskola.

Har ditt barn inte fått sitt förstahandsval betyder det att det varit fler sökande till den skolan än vad det finns platser, och de barn som har förtur enligt syskonförtur och relativ närhet har fått platsen. Om du inte är nöjd med placeringen kan du ansöka om skolbyte och den blanketten, ihop med övrig information om skolvalet, finns via länken nedan.

Mer information om skolvalet.

Senast uppdaterad: 28 mars 2022