Tre nomineringar för Växjö kommun i White Guide Junior

Växjö kommun har chans att vinna Årets hållbara skolmatskommun, Årets klimatkök, och Årets måltidschef i den gastronomiska tävlingen White Guide Junior.

- Det är jättekul att vi är nominerad i tre kategorier. Växjö kommun arbetar tydligt med hållbart och detta är ett kvitto på det arbetet. Sedan är vi stolta över att ha en väldigt engagerad chef i Anneli Ekstedt som nu uppmärksammas, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd och ordförande i organisations- och personalutskottet.

Växjö kommun är en av tio kommuner som är nominerade till Årets hållbara skolmatskommun. I denna kategori finns kommuner som är duktiga på hållbarhet över hela skolmatskedjan. Priset har utgångspunkt i fyra områden: klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat.

Centrumskolans kök är nominerat till Årets klimatkök. De kök som nominerats satsar på klimatsmarta måltider och arbetar aktivt för en omställning till en mer växtbaserad mat som är bra både för hälsan och klimatet. Totalt är tio kök nominerade.

Anneli Ekstedt, som är verksamhetschef för Växjö kommuns måltidsorganisation, har återigen chans att bli Årets måltidschef. I kategorin är totalt tio chefer från hela landet nominerade och nomineringen grundar sig på kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen.

- ­Jag är otroligt hedrad och glad över nomineringarna som visar att vi ligger i framkant. Det är ett bra lagarbete som gör allt det här möjligt och jag är stolt över alla våra kockar och måltidsbiträden på våra 105 kök som varje dag lagar och serverar mat till våra viktiga matgäster, säger Anneli Ekstedt

Tävlingen avgörs den 20 september 2022.

Om White Guide Junior

Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och runt om i Sverige. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

Senast uppdaterad: 3 juni 2022