Saits- nytt IT-system för förskola och

fritidshem

Den 16 december bytte vi ut IT-systemet Dexter mot Saits. Systemet används av vårdnadshavare i förskola och fritidshem för att ansöka om plats i förskola, plats på fritidshem eller för att lämna in schema.

Den 16 december byttes IT-systemet Dexter ut mot det nya systemet Saits. I Saits kan du som är vårdnadshavare till barn i förskola eller fritidshem ansökan om plats i förskola, plats på fritidshem, lämna in schema, få erbjudande om plats, registrera inkomst och säga upp plats. 

För att ansöka om plats i förskola eller fritidshem krävs det inte e-legitimation, men för de andra tjänsterna i Saits behöver du ha e-legitimation/BankID.

Barnomsorgsplats - ansök/ändra/säg upp plats i systemet Saits

Lämna in nytt schema för barnomsorg senast den 14 januari

Gamla scheman för barnomsorg har tyvärr inte kunnat flyttas med från det gamla Dexter till det nya Saits. Därför ber vi dig som vårdnadshavare till barn i förskola eller fritidshem att lämna in nytt schema senast den 14 januari.

Schema för barnomsorg - lämna ditt schema i SAITS

Frånvaroanmälan till skola och fritidshem

Frånvaroanmälan till skola och fritidshem gör du på samma sätt som idag, det vill säga genom Dexter-appen, via e-tjänsten Dexter eller via telefon. Mer information finns under Frånvaroanmälan.

Frågor om e-legitimation

Du kan hitta information om e-legitimation på både denna webbplats och på e-legitimationsnämndens webbplats Om du inte har BankID/e-legitimation kan du använda dig av blanketter för bland annat ansökan, platserbjudande, placering och schema. Blanketter hittar du under Självservice e-tjänster och blanketter för förskola och skola.

Information om e-legitimation på denna webbplatslänk till annan webbplats

Information om e-legitimation på e-legitimationsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Dexter för skola?

För dig som har barn i skola kommer Dexter att finnas kvar lite längre. Dexter för skola är planerat att bytas ut till Saits under år 2021.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 januari 2020