Fastighetsingenjör tekniska system, Växjö

Som fastighetsingenjör har du fördjupade och breda kunskaper inom fastighetsteknik och är den som säkerställer krav på driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering i olika fastigheter. Dessutom ser du till att hyresgästernas önskemål om inneklimat och stabil drift efterlevs.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om miljö och hållbarhet i fastigheter, energieffektivisering och förbereds inför ett utvecklande arbetsliv. Fastighetsingenjör är en yrkesroll med goda karriärmöjligheter och passar dig som är intresserad av hållbarhet och digital teknik.

Yrket är väldigt socialt och innebär mycket kontakt med hyresgäster och andra intressenter, vilket gör att det är viktigt du har ett gott bemötande och trivs med kundrelationer. Efter utbildningen kommer du, utöver fastighetsingenjör, kunna söka tjänster som fastighetstekniker eller teknisk förvaltare.

Utbildningens upplägg

Vi samarbetar med KYH kring den här utbildningen som går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle eller Växjö.

Utbildningslokalerna ligger på Videum nära universitetsområdet. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast finns läraren på en annan ort och under lektionerna kommunicerar ni via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning. Kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Studietakt är helfart med ca 15 timmar undervisning i veckan, resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två studieåren så är det dels 20 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag och dels 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt är en dryg tredjedel av studierna knutna till företag.

Alla svar kring utbildning, antagning och behörighetskrav besvaras av KYH.

Läs mer om utbildningen Fastighetsingenjör tekniska system på www.kyh.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studieort:

Växjö

Ansökan:

Ansökan öppnar 1 feb
Ansök till Fastighetsingenjör tekniska system Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2021
Förskola och skola