Redovisningskonsult, Växjö

Hjälp företag att blomstra genom ekonomisk rådgivning, redovisning och affärsutveckling.

YouTube Visningbild

Vad gör en redovisningskonsult?

Som redovisningskonsult arbetar du i en konsultativ roll som innebär mycket rådgivning och vägledning. Du arbetar med olika redovisningstjänster och har kompetens om löpande bokföring, inom IT som redovisnings- och affärsstöd och kunskaper i ekonomistyrning och analysarbete.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om bokföring, redovisning, bokslut, deklarationer, årsredovisning, hur man hanterar skatteinbetalningar och hur man upprätthåller kontakter med olika myndigheter.

Hur ser framtiden ut för en redovisningskonsult?

Efterfrågan på redovisningskonsulter är just nu väldigt stor. När du är utexaminerad har du möjlighet att arbeta på specialiserade redovisningsbyråer som jobbar på uppdrag för utomstående kunder, inom kommuner eller på andra större företag med interna ekonomiavdelningar.

Exempel på yrkestitlar förutom redovisningskonsult:

  • Redovisningsekonom

Vad behöver du för att bli antagen?

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna

  • Matematik B / Matematik 2 och
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens.

Utbildningens upplägg

Vi samarbetar med KYH kring den här utbildningen som går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje eller Växjö.

Utbildningslokalerna ligger på Videum nära universitetsområdet. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast finns läraren på en annan ort och under lektionerna kommunicerar ni via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning.

Studietakt är helfart med cirka 15 timmar undervisning i veckan, resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två studieåren är det dels 20 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag och dels 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt är en dryg tredjedel av studierna knutet till företag.

Kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2022