Växjö kommun deltar på klimatmötet i Glasgow

Magnus P. Wåhlin (MP) representerar Växjö kommun i ett panelsamtal under det internationella klimatmötet i Glasgow som just nu pågår. Växjös presentation kommer framförallt handla om det kommunala bolaget Växjö energis omställning till fossilbränslefri energiproduktion.

Växjö kommun är inbjudna av Mariestads kommun till att vara en del av programpunkten ”Transforming Cities” den 8 november, som Mariestads kommun är värda för. Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott deltar i ett panelsamtal om omställningsarbetet till klimatneutrala städer. Panelsamtalet är en del av COP26 Backdoor, en digital livesändning som visar förhandlingarna under klimatmötet, tillsammans med dialoger och presentationer från länder och organisationer från hela världen. COP26 Backdoor anordnas av organisationen We Don’t Have Time.

Temat för Växjös deltagande är det pågående omställningsarbetet till en klimatneutral kommun med särskilt fokus på det kommunala bolaget Växjö energis omställning till fossilbränslefri energiproduktion.

- Växjö är framstående på många sätt i det lokala klimatarbetet och jag ser fram emot att dela med mig av våra erfarenheter, säger Magnus P. Wåhlin (MP).

Både Mariestads kommun och Växjö kommun deltar i egenskap av deltagare i det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities. I panelsamtalet deltar även parlamentsledamöter från Åland, generalsekreteraren från Naturskyddsföreningen, samt representanter från städerna Guadalajara, Mexiko och Paris, Frankrike.

Magnus P. Wåhlin deltar på panelsamtalet digitalt via Zoom.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 november 2021