Sundsvall Årets digitaliseringskommun 2022 – Växjö var en av tre nominerade

Ikväll utsågs Årets digitaliseringskommun 2022. Växjö kommun var en av tre slutnominerade men det var Sundsvalls kommun som knep priset, som delades ut på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Bakom utmärkelsen står Sveriges kommuner och landsting, Vinnova, Regeringskansliet, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Microsoft, Telia och IT & Telekomföretagen. Priset delas ut till den kommun som bäst lyckats med att använda it och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

- Stort grattis till Sundsvalls kommun, väldigt välförtjänt! Vi är jätteglada att vara topp tre bland landets 290 kommuner. Jag är så stolt att det fina arbete som görs uppmärksammas, där våra verksamheter har använt och använder digitaliseringens möjligheter för att utveckla sig. Det skapar värde för de vi är till för, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö.

- Det var hårt motstånd och Sundsvalls förtjänar verkligen vinsten. Att vara nominerad sporrar oss att jobba vidare med digitalisering. Vårt mål är att möta de behov och framtida behov som finns hos våra målgrupper i deras vardag, att göra det vi erbjuder enklare och mer tillgängligt, säger Pontus Berglund, digitaliseringschef i Växjö kommun.

Den tredje kommunen som var bland de tre slutnominerade var Sundsvall/Upplands-Bro. Mer om Årets digitaliseringskommun på Kvalitetsmässans webbplats. Länk till annan webbplats.

Juryn som utser Årets digitaliseringskommun består av:

Patrik Sundström, Chief Digital Officer Sveriges Kommuner och Regioner (juryns ordförande), Anna Eriksson, generaldirektör DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Judit Wefer, områdesledare för transformativ offentlig sektor Vinnova, Jessica Steinmetz, biträdande enhetschef Regeringskansliet, Johan Magnusson, docent Göteborgs universitet, Åsa Zetterberg, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, Mia Forsäng, chef för skolor och högre utbildningar Microsoft, Per A. Broman, försäljningsdirektör Telia och Haron Zafar, kommunikationsansvarig Kvalitetsmässan

Senast uppdaterad: 3 maj 2022