Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Välkommen till Morgonsoffan

Den 5 mars klockan 08.15 är det premiär för Morgonsoffan som sänds digitalt och som är en del av nätverket Vi älskar Växjö. Morgonsoffan är en mötesplats för näringslivet där vi tillsammans kommer föra inspirerande diskussioner med lokala företagare och experter inom olika områden. Temat den 5 mars är entreprenörskap.

Morgonsoffan den 5 mars klockan 8.15.

På träffen den 5 mars får näringslivschef Fredrik Lindblad sällskap i soffan av Årets Kronobergare Emma Ekaremål och Uf:s regionchef Sara Almkvist, som båda har erfarenhet av att skapa framtidens entreprenörer.

Tuva Palm, techprofil och föreläsare, ger oss med förläsningen "Adapt or die", konkreta tips och samtal om hur vi ska möta framtiden. Tuva har sin bakgrund från bland annat Nordnet, Klarna, Oracle och nu Fortnox styrelse.

Anmäl dig till Morgonsoffan via formuläret nedan. Träffen är helt digital och du får en länk till din epost någon dag innan träffen äger rum.

Tid: 8.15-9.45.

Morgonsoffan syftar till att lyfta upp lokala exempel, spännande diskussioner och förutsättningar för framtidens näringsliv. Hur vi gemensamt kan bidra till en växande kommun och ett växande näringsliv.

Med en bakgrund som CTO på Nordnet, produktdirektör på Klarna och utvecklingschef på Oracle har Tuva en bakgrund som är svår att matcha. I dagsläget hjälper hon företag och organisationer med digitala strategier för framtiden i form av styrelseproffs, investerare och exekutiv rådgivare. Tuva driver även STHLM TECH som är Europas största tech-meetup.

Adapt or die - föreläsning

För många är framtiden ett mysterium. Trender kommer och går snabbare än någonsin, vad som var populärt igår har glömts bort nästa dag. Detsamma gäller för företag och organisationer. Så vart ska man lägga sina resurser, och hur långt fram bör man tänka när man gör sina affärsplaner? Ett av Tuva Palms råd är att se organisationen som en organism, där självlärande och adaptivitet är nyckeln till det moderna ledarskapet och en produktiv organisation.

Tuva Palm har byggt och skalat upp både små och stora organisationer till välfungerande organismer som är redo att ta sig an de nya föränderliga förutsättningarna. Tuva Palm ger en grundläggande bild av vad vi står inför och några handfasta tips hur ni kan gå segrande ur det.

Emma Ekaremål är Vd på Asa Herrgård som under pandemiåret fått hitta kreativa lösningar för att utveckla turistmålet utanför Lammhult. Kreativitet och drivkraft präglar Emmas entreprenörskap. Emma har även bidragit till att skapa nästa generations entreprenörer under den tid som hon var projektledare på UF Kronoberg.

Entreprenörskapet är Saras vardag. Som regionchef på Ung Företagsamhet Kronoberg bidrar Sara till att hjälpa ungdomar i sitt entreprenöriella tankesätt. Genom Ung Företagsamhet får barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.Jag godkänner att mitt namn samt e-postadress delas med andra deltagare på mötet * (obligatorisk)
Jag godkänner att mitt namn samt e-postadress delas med andra deltagare på mötet


Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 februari 2021
Jobb och företag