Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från klockan 10.00 lördag den 30 maj och tills vidare. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County.

Stäng meddelande

Miljödiplomera ditt företag

Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddskontor har under ett antal år utfärdat diplom till företag som arbetat för att bli miljödiplomerade enligt Göteborgsmodellen. På grund av förändringar i avtalet har detta samarbete tyvärr upphört från och med den 1 januari 2014.

För Växjös miljödiplomerade företag innebär förändringen inte så stora förändringar. Alla utfärdade diplom fortsätter att gälla. När det börjar bli dags för omdiplomering går det bra att vända sig till något av de företag som är godkända diplomutfärdare. Dessa finns listade på Svensk miljöbas hemsidalänk till annan webbplats.

Hur ska Växjös näringsliv utveckla sitt miljöarbete?

Växjö kommun vill gärna fortsätta samarbeta med miljöengagerade företag. Näringslivets miljöarbete utgör en förutsättning för kommunens ledstjärna Europas Grönaste Stad! Därför har Växjö kommunbjudit in till diskussion om hur samarbetet kan bli ännu bättre.

- Vår miljödiplomering är sätt för oss att kommunicera ut våra ambitioner till gäster, medarbetare och leverantörer. Miljödiplomeringen är praktisk och greppbar. Den blir ingen "pappersprodukt" utan något som lever i det praktiska arbetet, säger Monica Karlsson på Mat & dryck i Växjö AB.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2019
Jobb och företag