Feriearbete för unga

Tiden går snabbare än man tror – snart är sommarlovet här. Har du tänkt att söka sommarjobb 2019 är det dags att börja förbereda dig redan nu. Ett sommarjobb ger dig viktig erfarenhet och kan bli ditt första steg in på arbetsmarknaden.

Här får du tips om hur du fixar sommarjobbet.

Var ute i god tid

Sommaren kan kännas avlägsen nu, men många arbetsgivare börjar rekrytera personal för sommaren redan i början av året. Det kan vara hård konkurrens om sommarjobben så tänk därför på att vara ute i god tid och söka flera jobb samtidigt. Det finns flera olika sätt att söka jobb på. Sök sommarjobb genom annonser på internet, kontakta företag direkt och berätta för släkt och vänner att du söker sommarjobb. Kanske kan du få napp genom kontakter och rekommendationer.

Vässa ditt CV och personliga brev

Det är viktigt att skriva en jobbansökan som är genomarbetad för att öka chanserna till att få komma på arbetsintervju. Oftast består en jobbansökan av två dokument; ett CV och ett personligt brev. Tillsammans utgör de grunden när du söker ett jobb. Vill du få tips och råd kring hur du kan vässa ditt CV och personliga brev är du välkommen till vårt Matchningskontor på Bergendahlska gården i januari och februari.


Förbered dig för Jobbmässan

Torsdagen den 7 februari är det Jobbmässa i tipshallen, ett bra tillfälle att träffa arbetsgivare som söker personal inför sommaren. Vill du känna dig väl förberedd inför Jobbmässan? Kom då till Bergendahlska gården onsdagen den 30 januari.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här kan du vässa ditt CV, ta CV-foto, gå på korta föreläsningar om personlig marknadsföring och intervjuteknik. Du får också veta vilka arbetsgivare som är utställare på mässan, så att du har möjlighet att planera ditt mässbesök.


Feriearbete i kommunen - för dig som är född 2001 eller 2002

Du är välkommen med din ansökan till de kommunala feriejobben under perioden 1-28 februari. För att vara berättigad ett feriearbete ska du uppfylla följande krav:

  • Vara född 2001 eller 2002 och folkbokförd i Växjö kommun.
  • Du ska i första hand aktivt söka sommarjobb på den ordinarie arbetsmarknaden.
  • Nytt för 2019! Du ska vid slutet av vårterminen 2019 ha godkända betyg i matematik och svenska/svenska som andraspråk. Har du inte har godkända betyg kommer du att erbjudas en plats på ferieskola under vecka 25 och 26. Under ferieskolan får du möjlighet att studera mot godkända betyg i ovan nämnda ämnen. Efter genomförd ferieskola är du sedan berättigad feriepraktik/feriearbete under sommaren. Du kan inte ha önskemål om vart du vill göra din feriepraktik/feriearbete, placering görs av Växjölöftet Sommar.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 januari 2019
Jobb och företag