Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanuallänk till annan webbplats.

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Säkerhetssamordnare med inriktning krisberedskap och civilt försvar

Kommunledning

Om tjänsten

Till säkerhet- och beredskapsavdelningen söker vi nu en säkerhetssamordnare med krisberedskap som huvudområde. Din viktigaste uppgift är att tillsammans med dina kolleger samordna och driva utvecklingen av arbetet kring krisberedskap och civilt försvar. Arbetet innebär främst strategiskt arbete, utredningsarbete och utveckling av riktlinjer och rutiner. Som säkerhetssamordnare är du ett stöd och förväntas driva arbetet inom våra verksamheter genom att exempelvis planera, utbilda och leda det förebyggande risk- och krishanteringsarbetet med ett extra fokus på samhällsviktig verksamhet och kritisk infrastruktur. Du kommer också delta i övnings- och utbildningsinsatser och samordning av den kommunala insatsstyrkan. Som säkerhetssamordnare är du direkt underställd säkerhetschefen. I tjänsten kan även uppdrag som tjänsteman i beredskap (TiB) ingå.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning/examen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom risk- och säkerhet eller krishantering. Vi ser också att du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och strategiskt arbete. För att lyckas i rollen är du analytisk, arbetar strukturerat, kan prioritera och tar initiativ. Du har en god samarbetsförmåga, är lojal och hanterar olika typer av människor genom att anpassa dig efter situationen och arbeta förutseende. Vill du vara med och utveckla Växjö kommunkoncern genom att samarbeta med personer inom kommunens alla verksamhetsområden och leverera resultat med en helhetssyn, då är det dig vi letar efter! Denna anställning är placerad i säkerhetsklass då arbetsuppgifterna i vissa delar är känsliga för Sveriges säkerhet. Detta kräver att du är svensk medborgare och att du accepterar att genomgå en säkerhetsprövning inför en eventuell anställning. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt. Som tillsvidareanställd inom säkerhet- och beredskapsavdelningen kommer du att bli krigsplacerad på Växjö kommun.

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och besökare. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. Tjänsten som säkerhetssamordnare tillhör säkerhet- och beredskapsavdelningen som ingår i kommunledningsförvaltningen. Avdelningens uppdrag är att både inom Växjö kommunkoncern men också för hela Växjö kommun arbeta för en trygg och säker kommun. Vi arbetar främst med trygghetsskapande och brottsförebyggande verksamhet, krisberedskap och civilt försvar, internt skydd samt informationssäkerhet och dataskydd. Välkommen med din ansökan!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tilltäde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-05-02
Referensnummer
KLF 9/21

Kontakt

Marcus Holmqvist
Säkerhetschef
0470-410 07

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Vision nås via Växjö kommuns kontaktcenter.
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 januari 2021
Jobb och företag