Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanuallänk till annan webbplats.

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Rektor till Bäckaslövskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Du gör skillnad! Bäckaslövsskolans rektor har driv och engagemang, så om du är en person som vågar utmana och har idéer och drivkraften att förändra - då är vi skolan för dig! Som rektor har du personal-, budget- och verksamhetsansvar för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet. Du leder och utvecklar skolan tillsammans med skolans ledningsgrupp och leder även skolans elevhälsoteam. Trygghet och arbetsro är viktigt för oss vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och en vi-känsla. Du bidrar också till en god föräldrasamverkan. Vi organiserar för att kunna ha en verksamhet som över tid går mot att vara en F-6-skola. Din närmaste chef är områdeschefen för södra området och som skolledare ingår du i ett ledningsteam för södra området tillsammans med rektorer och biträdande rektorer med gemensamt ansvar för förskola, grundskola och särskola. Stödfunktioner som finns är ekonom knuten till området, HR-konsult för området och administratör på enheten samt samordnare som avlastar med arbetsuppgifter. Som ny rektor hos oss får du också en mentor.

Din profil

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och tidigare erfarenhet av en ledande roll. Det är meriterande om du redan har en rektorsutbildning. Du har god insikt i och erfarenhet av grundskolans, förskoleklassens och fritidshemmets styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta. Du är en aktiv och driven person som har god självinsikt och på ett strukturerat sätt når mål tillsammans med medarbetarna. Du är också flexibel och har förmågan att uppmärksamma problem och hitta effektiva lösningar. Du är en tydlig men lyhörd ledare som på ett engagerat och självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Du är nytänkande och initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser vid behov. Du har också förmågan att lyfta blicken och se verksamheten ur ett övergripande perspektiv. Som rektor inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och verksamhet. Därför är det viktigt att samarbete med andra för att nå önskvärda resultat faller sig naturligt för dig och du har lätt för att skapa goda relationer.

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och sex bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för; våra kommuninvånare, företagare och kunder. Utbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Bäckaslövskolan ligger på Söder i centrala Växjö och tillhör södra området i utbildningsförvaltningen. Vi söker nu en rektor, då nuvarande rektor går till nya uppdrag till hösten 2021. Vi är en tvåparallellig F-5-skola med tillhörande fritidshem och har ca 300 elever. Skolan har en fantastisk utemiljö, en närhet till naturområden, idrottsanläggningar, konserthus och teater. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-01-17
Referensnummer
RECE 47/20

Kontakt

Henrick Caesar
Områdeschef
0470-79 60 79

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Sveriges skolledarförbund och Lärarförbundet skolledare nås via kontaktcenter
0470-41 000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2021
Jobb och företag