Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Sommarjobb 2023

Växjö kommun erbjuder omkring 1 000 jobb varje sommar som är meningsfulla och där du får göra skillnad. Läs mer och registrera din e-postadress så får du information så snart sommarjobben för 2023 annonseras.

Sommarjobb

Lärare i matematik till Elin Wägnerskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Elin Wägnerskolan är en skola med bred mångfald och med elever från årskurs 6 - 9. Under läsåret 2022 - 2023 är vi ca 400 elever och 65 personal. Skolan finns centralt belägen mitt i Växjö. Vi arbetar med ämnesövergripande undervisning i projektform och med ett tydligt fokus att lära med och genom omvärlden, med målet att eleverna ska kunna använda kunskap för att skapa värde för sig själv och andra. Skolan är organiserad i fyra lärararbetslag med klasser från åk 6 - 9 där den största delen av undervisningen finns i de klasser som arbetslagen ansvarar för. I dessa arbetslag ingår även elevstödjare och elevresurser. Vi har också ett EHT arbetslag med våra två elevkoordinatorer, SVA-lärare med samordningsuppdrag, SYV, skolsköterska, kurator och speciallärare. Elin Wägnerskolan har fokus på värdeskapande pedagogik, språkutvecklande undervisning, utveckla arbetet med stöd och stimulans i undervisningen, feedback och återkoppling vilket i sin tur ska leda till ökad måluppfyllelse. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever. Hos oss får du arbeta i ett arbetslag runt 4 - 5 klasser och tillsammans med ämneskollegor där vi arbetar med och utvecklar verksamheten utifrån entreprenöriella värdeskapande kompetenser och processer. Verksamheten kännetecknas av ämnesövergripande arbete, kontakt och samarbete med omvärlden - vi ställer oss frågan "Kan det vi gör och det vi lär oss vara till nytta för någon annan?" Vi använder fysiska och digitala läromedel och i vissa årskurser finns ett tvålärarskap i matematikundervisning. Du kommer möta ämneskollegor i matematik för gemensam planering och diskutera resultat och bedömning tillsammans. I tjänsten ingår även mentorskap tillsammans med mentorskollega i arbetslaget.

Din profil

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik för årskurs 6-9. Det är meriterande om du har behörighet och/eller erfarenhet i även något annat ämne. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. I andra hand kan även du som studerar till lärare eller som har erfarenhet av arbete inom läraryrket bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som lärare krävs dock lärarlegitimation med behörighet att undervisa i aktuella ämnen och årskurser. Utöver ämneskunskap ser vi gärna att: • Du vill undervisa ämnesövergripande tillsammans med en grupp kollegor och med fokus på att vi arbetar tillsammans med och genom vår omvärld. • Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet med både elever och kollegor och du erbjuds det tillbaka. • Du har förmågan att möta elevers olika behov genom att lyssna på elever, diskutera med kollegor och forma din undervisning utifrån framgångsfaktorer för undervisning, i dialog med kollegor och utifrån elevers intresse och inflytande. • Du är modig och vill utvecklas och fortsätta lära tillsammans med andra. • Du vill arbeta i team och bidrar till utveckling av verksamheten utifrån skolans utvecklingsarbete, egna erfarenheter och forskning. I ditt personliga brev ber vi dig kort beskriva för oss på vilket sätt du kan bidra till ovanstående. Vi är nyfikna på dig! Välkommen att höra av dig om du har frågor och välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde 2022-12-01 eller efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-10-07
Referensnummer
UTBF 412/22

Kontakt

Charlotte Rydberg
Rektor
0470-416 19
Daniel Lindmark
Rektor
0470-410 04

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 31 augusti 2022