Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanuallänk till annan webbplats.

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Socialrådgivare till Öppenvård barn och unga, tidiga insatser

Arbete och välfärd

Om tjänsten

Som Socialrådgivare tillhör du socialtjänstens förebyggande verksamhet Tidiga insatser och tillsammans med dina kollegor utgår du från centrala lokaler i Växjö. Socialrådgivarna i Tidiga insatser arbetar redan idag i våra områden Araby, Lammhult, Braås och Teleborg i nära samverkan med förskolor, skolor samt mödra- barnhälsovården. En Familjecentral finns i Araby och vi planerar för utökning av familjecentraler och socialrådgivare för att tidigt kunna möta nyblivna föräldrar i behov av stöd i föräldraskapet. Samverkan med förskolornas barnhälsoteam och regionens barnhälsovård kommer att vara en stor och viktig del i arbetet som Socialrådgivare. Genom att öka antalet Socialrådgivare stärker vi den redan goda samverkan med förskolorna och barnhälsoteamen i hela kommunen. Som Socialrådgivare i tidiga insatser kommer du bland annat att arbeta med familjesamtal, föräldrastöd, föräldrautbildning samt vara ett stöd till förskole- och skolpersonal. Självklart är en nära samverkan med socialtjänstens övriga delar en naturlig del i arbetet för att tidigt förebygga andra insatser från socialtjänsten. I samband med rekryteringen kommer vi att stärka resurserna i våra befintliga områden samt organisera för Socialrådgivare att tidigt vara ett stöd till förskolor i kommunens övriga delområden.

Din profil

Vi söker dig som har Socionom- eller beteendevetenskaplig examen samt kunskap om gällande lagstiftning. Du ska vara intresserad av och ha erfarenhet från arbete med barn och familjer. Erfarenhet av socialt behandlingsarbete samt vidareutbildning är meriterande. Som Socialrådgivare har du god förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du ska ha mycket god förmåga att samverka både inom arbetsgruppen, förvaltningen men även med externa samverkanspartners. Du är strukturerad och har förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv eller situation. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. I vår förvaltning arbetar vi teambaserat och vi förutsätter att du tänker på socialtjänsten och dem vi är till för i ett helhetsperspektiv. Vårt förebyggande arbete för Barnens bästa gäller är under utveckling och vi utgår från att du stimuleras av att vara med i det arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

I Växjö kommun stärker vi vårt fokus på tidiga och förebyggande insatser för att motverka utanförskap och tidigt kunna möta föräldrar i behov av stöd i föräldraskapet. Växjö kommun ingår tillsammans med övriga kommuner i länet i arbetet med Barnens bästa gäller! där vi genom främjande, tidiga och samordnade insatser skapar en trygg uppväxt för barnen utifrån just deras behov.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-04-20
Referensnummer
AoV 23/21

Kontakt

Magnus Wibert, biträdande avdelningschef
0470-437 83
magnus.wibert@vaxjo.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Sveriges arkitekter nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 januari 2021
Jobb och företag