Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Förskollärare till förskolan Kometen

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Förskolan Kometen är en stor enhet som byggdes 2011 med ca 120 barn fördelat på 7 avd. 3 avdelningar med 1-3 åringar, 4 avdelningar med 3-5 åringar. Vi är placerade på stadsdelen Östra lugnet i natursköna omgivningar och har en stor och variationsrik utemiljö. Förskolan Kometens vision är "Tillsammans för barnens bästa". På Kometen ska alla känna sig trygga och lika mycket värda. Alla barn har rätt att utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt. Alla barn ska få uppleva tillfredställelsen med att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig som en tillgång i barngruppen. På vår förskola utgår vi ifrån att alla barn gör rätt om de bara kan! Vi strävar efter att stärka barnens självkänsla och skapa trygga barngrupper som präglas av positiv framåtanda, nyfikenhet och lusten att lära. På Kometen har vi professionella, medvetna och utmanande pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på varje barns förmåga och kompetens. Sedan 2020 är vi medlemmar i nätverket "Utvecklingspedagogik, förskoleforskning och praktikutveckling" vid Göteborgs universitet och "lekresponsiv undervisning" är en del av utbildningen på förskolan. Som förskollärare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag med både förskollärare och barnskötare. Du ansvarar för att leda de målstyrda processerna och leder den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument mot uppsatta mål, du bedriver undervisning och planerar och dokumenterar på ett självständigt sätt. Som förskollärare är du ansvarig för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du är också ansvarig för att spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner på Kometen blir en del av undervisningen. Du kommer även ansvara för, tillsammans med arbetslaget och rektor att utforma verksamheten utifrån barnens förutsättningar och behov och kommer vara ansvarig i att skapa den pedagogiska miljön utomhus och inomhus.

Din profil

Vi söker en utbildad/legitimerad förskollärare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument, som har god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad. Meriterande är om man tidigare har arbetat språkutvecklande, har en god och bred digital kompetens och har kunskap i och om lekresponsiv undervisning. Du bör vara väl förtrogen med IST, SAITS och TCP.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-08-18
Referensnummer
UTBF 349/22

Kontakt

Emma Wilsborn Hedberg
Biträdande rektor
0470-599571

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022