Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Behandlare/Familjebehandlare till öppenvård barn och unga

Arbete och välfärd

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta inom öppenvård barn och unga, med inriktning mot ungdomar 13 till 20 år. Vi arbetar utifrån ett salutogent och systemiskt synsätt med ett tydligt barnperspektiv och anpassar oss efter familjernas behov, kvällsarbete kan därmed förekomma i viss utsträckning. Öppenvården arbetar teambaserat med familjens behov i centrum vilket innebär mycket samverkan med både interna och externa samarbetspartners. Vidare arbetar enheten kontinuerligt för att fortsätta utveckla metoder för att möta behoven hos målgruppen.

Din profil

Vi söker dig med socionomexamen alternativt annan beteendevetenskaplig examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet från stöd- och behandlingsarbete med barn och ungdomar är ett krav. Erfarenhet och kunskaper gällande missbruksproblematik samt ungdomar i kriminalitet är meriterande. Du har god förmåga att samarbeta tillsammans med både interna och externa parter. Stor vikt läggs till personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri, budget- och skuldrådgivning, konsumentrådgivning samt alkoholhandläggning. Avdelning Barn och familj ansvarar för frågor som rör barn och ungdomar i riskzon, barn som far illa eller behöver stöd, samt föräldrar som behöver stöd i sin föräldraroll eller i samarbetet med den andra föräldern. Uppdraget består av förebyggande och tidiga insatser, utredningar om den enskildes behov samt tillsättande och uppföljning av stöd- och behandlingsinsatser. Öppenvård barn och unga arbetar med stöd- och behandlingsarbete för barn och ungdomar i åldern 0 till 20 år och deras familjer. Vi ska finnas tillgängliga för att hjälpa till i svåra situationer där det behövs stöd och vägledning för att hitta lösningar. Inom öppenvårdens verksamhet ingår också arbete med barn- och föräldragrupper.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse. Urval och rekrytering sker löpande.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-12-15
Referensnummer
AoV 61/21

Kontakt

Anna Karin Jäntti
Enhetschef
0470-79 64 71

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 oktober 2021
Jobb och företag