Bevattningsförbud i Braås, Dädesjö och Böksholm

Från och med 18 juni och tillsvidare är det bevattningsförbud i orterna Braås, Dädesjö och Böksholm.

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Redovisningsansvarig

Kommunledning

Om tjänsten

Söker du en bred roll där du får möjlighet att ge stöd och bidra med din expertis inom redovisningsområdet? Vi rekryterar nu en redovisningsansvarig till Växjö kommunkoncern. I rollen kommer du att leda, utveckla och arbeta strategiskt med kommunkoncernens redovisningsprocess och bidra i utvecklingen inom övriga ekonomiprocesser. Du kommer att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och förväntas vara delaktig i kommunkoncernens övergripande budget- och uppföljningsarbete. Vi arbetar med ständiga förbättringar och effektiviseringar i våra processer och här kommer du ha en nyckelroll. Du rapporterar till finans- och ekonomichefen och tillhör planering och uppföljning. Du har ett nära samarbete med dina kollegor men förväntas också självständigt driva ditt arbete framåt. Ditt ansvarsområde omfattar bland annat att: · sammanställa och samordna arbetet med Växjö kommuns årsredovisning, delårsrapport augusti och andra kommunkoncernövergripande uppföljningar, · handlägga ärendehantering av ekonomirelaterade tjänstehandlingar, · vara beställare av kommunkoncernens årsbokslut, delårsbokslut etc som levereras av bolag och SSC, · utveckla och säkerställa en rättvisande och kvalitativ redovisning i kommunkoncernen, · utveckla och säkerställa en ändamålsenlig redovisningsmodell med anpassat systemstöd för redovisning · omvärldsbevaka och följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet, · bistå med redovisningskompetens i kommunkoncernens övergripande planerings- och budgetarbete samt i utvecklingsprojekt, · utbilda chefer och medarbetare i redovisningsfrågor, · vara arkivansvarig för redovisningshandlingar samt ansvara för systemdokumentation.

Din profil

Till denna tjänst söker vi dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning med inriktning mot redovisning och som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och kan se helhetsperspektiv. Du har väl dokumenterade kunskaper och erfarenheter av kommunal redovisning på kommunövergripande nivå, antingen som konsult eller revisor eller som medarbetare från liknande uppdrag. Du drivs av att nå uppsatta mål och eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera våra processer behöver du ha god förmåga att sätta dig in i olika frågeställningar och vara van att driva förändring i komplexa organisationer. Du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd vilket gör att du har lätt för att förmedla mål och förväntningar. Vidare är du strukturerad, noggrann och analytisk.

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och besökare. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. Ekonomiavdelningen leder och ansvarar för ekonomiprocesserna inom Växjö kommunkoncern. Vi är ett fyrtiotal medarbetare som tillsammans driver utvecklingen med att effektivisera processer och erbjuda ett strategiskt ekonomistöd till förvaltningar och bolag. Vi arbetar med ständiga förbättringar inom ekonomiprocesserna där du får möjlighet att vara med att påverka och utforma vårt uppdrag. Sedan 2020 arbetar vi i olika kunskapscentra där produktionen är delad i två delar, SSC SharedServiceCenter som står för leverans av reskontror och löpande bokföring samt Controllerenheten som levererar verksamhetsuppföljning. Du kommer att tillhöra Planering och uppföljning där du rapporterar direkt till Ekonomi- och finanschef för Växjö kommunkoncern. Dina närmaste kollegor arbetar tillsammans med dig i koncerngemensamma processer inom planering och uppföljning.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-06-22
Referensnummer
klf 18/21

Kontakt

Anna Rosander
ekonomi- och finanschef
0470- 410 00

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 januari 2021
Jobb och företag