Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Systemtekniker

Kommunledning

Om tjänsten

Till vår IT-avdelning söker vi nu en senior systemtekniker som är intresserad av att jobba brett inom områdena infrastruktur, klient och verksamhetssystem, på sikt ser vi att du håller kvar den generella bredden men fördjupar dig inom ett område baserat på verksamhetens behov och ditt intresse. Du kommer att arbeta i vår gruppering Drift och systemteknik som ansvarar för vidmakthållandet, supporten och utvecklingen av infrastruktur, leveranssystem, klient, säkerhet, identitet och applikationsdrift. Vi arbetar processorienterat utifrån ITILs huvudprocesser och använder System Center som primärt verktyg för konfiguration, övervakning och ärendehantering. Vi erbjuder en modern och spännande teknisk miljö för dig att utvecklas i. Vi arbetar strukturerat och med tydliga målbilder och deltar löpande i stora tekniska förändringsprojekt. Varje systemtekniker hos oss förväntas ta ett stort eget ansvar och ständigt ta initiativ till nya förbättringar i vår leverans. Till vårt stöd har vi vår första och andra linje i Servicedesk som hanterar merparten av våra supportärenden. En stark grupp av arkitekter omvandlar nya behov hos verksamheten till nya tekniska lösningar som du är med och implementerar i vår releaseprocess och våra tjänsteansvariga som säkerställer att vi alltid levererar den bästa lösningen.

Din profil

Vi söker dig som är senior systemtekniker och är redo att ett stort ansvar för den gemensamma leveransen till vår verksamhet, och i förlängningen kommunens invånare, besökare och företag. Du arbetar obehindrat utifrån, och med erfarenhet av, ITIL-processerna Release, Change, Incident, Service Request och Problem Management. På ett initiativtagande och självgående sätt planerar, samordnar, genomför och dokumenterar du förändringar i vårt IT-landskap. Du ansvarar tillsammans med kollegorna för att drift och underhåll av våra tjänster sker till avtalade servicenivåer. Du ska ha goda kunskaper inom följande områden, Windows, nät och domänstruktur, Windows server, IIS och grundläggande kunskap inom SQL. Du anses vara specialist inom några områden och har erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll i en komplex miljö baserad på Microsofts serverplattform. Du är en person som har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du har erfarenhet av att samverka med externa konsulter och att arbeta i större projekt. Det är meriterande om du själv framgångsrikt lett projekt. Växjö kommun är en arbetsplats där vi strävar efter att spegla samhället omkring oss och vi ser därför gärna sökanden från alla delar av samhället som kan ge avdelningen en bred mångfald i alla avseenden.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-09-04
Referensnummer
A1146050

Kontakt

Viktor Ojansivu
Enhetschef Drift och Systemteknik
0470-41515
viktor.ojansivu@vaxjo.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 00

Övrig information

Senast uppdaterad: 3 maj 2022