Sommarjobb

Växjö kommun erbjuder omkring 1 000 jobb varje sommar som är meningsfulla och där du får göra skillnad. Du lär dig en massa nya saker och skapar kontakter för framtiden, samtidigt som du träffar nya vänner och fyller på ditt cv med nya erfarenheter.

Under sommaren 2022 kan du bland annat jobba inom vård och omsorg, som kock, ta hand om våra parker och gröna ytor, vikariera som enhetschef eller jobba med evenemang. Från och med 20 december kan du söka lediga sommarjobb. Välkommen med din ansökan!

Sommarjobb och sommarvikariat inom Växjö kommun

Här hittar du en lista över alla sommarjobb du kan söka. Listan uppdateras hela tiden så kom gärna tillbaka om du inte nu ser ett sommarjobb som intresserar dig.

För att sommarjobba inom vård och omsorg behöver du vara 18 år eller äldre.

Medarbetare till Scensommar 2022

Kultur- och fritid

Om tjänsten

Scensommar är Växjö kommuns stora sommarsatsning. Under 8 sommarveckor erbjuder vi ett brett program för både gammal och ung, allt under bar himmel och med fri entré. Programmet utmanar, överraskar och inspirerar publiken och spänner från det unika och oväntade till det breda och folkliga. Allt från teater, dans och nycirkus till konserter; jazz, klassiskt, pop och mycket, mycket mer som presenteras på olika platser i hela Kronoberg. Vi söker nu flera medarbetare som ska bidra i 2022 års upplaga av Scensommar, både samordnare och scensommarvärdar. Med hänsyn till hur pandemiläget utvecklas kan både organisation och arbetsuppgifter förändras. Scensommar bemannas av två samordnare och tre scensommarvärdar. Därutöver leds verksamheten av en projektledare från Kultur och fritidsförvaltningen som har det övergripande ansvaret. Alla som jobbar med Scensommar är projektets ansikte utåt mot artister och publik. Arbetet är varierande med högt tempo, många upplevelser och möten. I arbetsuppgifterna ingår praktiska göromål på plats före, under och efter genomförandet av våra arrangemang och tillhörande administration. Arbetet med Scensommar kan stundtals vara fysiskt krävande. Alla i teamet är med och skapar den succé som de senaste årens Scensommar varit. Som samordnare deltar du i planeringsarbetet och håller ihop själva genomförandet tillsammans med värdarna. Som scensommarvärd möter du alla deltagare och besökare. Som scensommarvärd är du ansvarig för hantering av material och en självklar värd/värdinna på plats. Hela teamet arbetar aktivt med våra sociala medier och dokumenterar framträdandena och deltar i efterarbete och utvärdering. Scensommar pågår under åtta veckor, med tyngdpunkt under juli månad. För samordnarna kan det förekomma arbete både innan och efter denna period. Ytterligare arbetsuppgifter inom kulturavdelningen kan förekomma. Arrangemangen sker både dag- och kvällstid samt under vardagar och helger.

Din profil

Vem är du? Du är en kreativ person som tycker om att träffa människor. Du behöver ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta självständigt. Du har känsla för service och gillar ordning och reda. Arbetet innebär att du kommer ha mycket kontakt med människor stora som små, artister och andra vilket ställer krav på att du är kommunikativ, utåtriktad och flexibel. Relevant utbildning inom kulturområdet. Grundläggande IT-kunskaper är ett krav. Erfarenhet av sociala medier är ett krav. Erfarenhet av kulturarrangemang och arrangörskap är meriterande. Erfarenhet av film- och fotoproduktion är meriterande. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Med hänsyn till att verksamheten bedrivs för och bland barn krävs registerutdrag enligt gällande lagstiftning. B-körkort är ett krav. Kvälls- och helgarbete ingår. Tjänsterna kommer skilja i både innehåll och omfattning.

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av nio förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter alla med respekt. Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar för att utveckla kultur- och fritidsfrågor i Växjö kommun. Som arbetsgivare arbetar kultur- och fritidsförvaltningen för att organisation och ledarskap ska vara tydligt och främja ett gott arbetsklimat. Här får varje medarbetare synas och utvecklas. Vi anser att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten i våra verksamheter.


Anställningen

Omfattning
Timavlönad
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde
Tillträde: mitten av juni (eller enligt överenskommelse).
Antal tjänster
5

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-01-31
Referensnummer
A1067674

Kontakt

Therése Johansson
Projektledare Scensommar
0470-416 41
Anna-Karin Axelsson
Kulturchef
0470-414 53

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Vision nås via Växjö kommun kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Vill du inte vänta till sommaren? Vi söker också vikarier

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 december 2021
Jobb och företag