Bevattningsförbud i Braås, Dädesjö och Böksholm

Från och med 18 juni och tillsvidare är det bevattningsförbud i orterna Braås, Dädesjö och Böksholm.

Stäng meddelande

Feriejobb för unga

Du som är född 2003 eller 2004 och folkbokförd i Växjö kommun kan ansöka om att feriearbeta inom Växjö kommun sommaren 2021. Ansökan till årets feriejobb är nu stängd.

Så påverkas feriejobben under rådande omständigheter

Coronapandemin påverkar våra feriejobb inom området vård/omsorg. Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Arbetsmiljöverkets föreskrifter förbjuder minderåriga att arbeta inom hälso- och sjukvård. Det betyder att vi inte kommer att kunna erbjuda några feriejobb inom äldreomsorgen. Inom övriga områden kommer feriejobbare fortsatt att tas emot.

Utifrån rådande situation hoppas vi att feriejobben ska kunna genomföras enligt plan, men håll dig uppdaterad! Det kan komma andra beslut som ändrar förutsättningarna och gör att feriejobbet i värsta fall kan behöva ställas in.

För att vara aktuell för feriearbete 2021 ska följande krav uppfyllas

  • Vara född 2003 eller 2004 och folkbokförd i Växjö kommun.
  • Du ska i första hand aktivt söka sommarjobb på den ordinarie arbetsmarknaden. Du är inte garanterad ett feriearbete. Ett feriearbete ska inte sökas i syfte att detta ska vara din enda väg till jobb under sommaren.
  • Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.
  • Närvara vid alla obligatoriska tillfällen i kommande rekryteringsprocess.
  • Om du inte har godkända betyg i matematik, engelska och svenska/svenska som andraspråk, ska du gå sommarskola vecka 24 och 25 för att vara berättigad ett feriejobb. Om du av din skola i april bedöms att inte få godkända betyg ska du anmäla dig till sommarskolan för att fortsatt vara aktuell för ett feriejobb. Under sommarskolan får du möjlighet att studera mot godkända betyg i ovan nämnda ämnen. Efter genomförd sommarskola är du sedan berättigad ett feriejobb under sommaren. Svar på vanliga frågor kring sammankopplingen av sommarskola/feriearbete hittar du i dokumentet Sommarskola och feriearbete – Frågor och svar 2021 som ligger under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan.

Följ din ansökan i Feriebanken

Du kan följa din ansökan genom att logga in i Feriebanken. Du använder ditt personnummer eller e-postadress som användarnamn och ditt lösenord är det du valde när du gjorde din ansökan i Feriebanken.

Tänk också på att hålla koll på din e-post, då det är vår huvudsakliga informationskanal. Observera att du är ansvarig för att din ansökan fylls i korrekt och att du aktivt följer din ansökan.

Information för dig som tilldelats ett feriejobb hittar du i dokumentet Feriearbetare – Information Svenska 2021 under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan. Där hittar du även samma information på engelska, somaliska och arabiska.

Svar på vanliga frågor kring feriejobben hittar du i dokumentet Feriearbetare – Frågor och svar 2021 som ligger under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan.

För dig som ansökt om feriearbete 2021

Processen mot ett feriearbete:

  • Du skickar in en ansökan i Feriebanken under perioden 1-28 februari.
  • Din ansökan hanteras av Växjölöftet sommar och godkänns under förutsättning att ovan nämnda krav är uppfyllda.
  • Har du en godkänd ansökan går du vidare i processen mot ett feriejobb. Du kommer då få mer information av oss via mejl, vilken är vår främsta informationskanal. Tänk på att du även kan följa din ansökan genom att logga in i Feriebanken, där du också kan läsa de meddelanden vi mejlar ut.
  • Om du tilldelas ett feriejobb kommer du få mer information via mejl. Du måste då logga in i Feriebanken och tacka JA om du vill ha platsen. Tackar du inte JA innan sista angivet datum går platsen vidare till en reserv.
  • Då du aktivt söker andra sommarjobb (ett krav för att få söka mot de kommunala feriejobben) är vår förhoppning att du erbjuds anställning på annan plats. Vi ser därför att du så snart du fått erbjudande om ett annat sommarjobb tackar nej till ditt feriearbete, genom att kontakta kontoret för Växjölöftet sommar.

Utdrag ur belastningsregistret

När du tilldelas ett feriejobb får du ett e-postmeddelande från oss med information. Där finns angivet om din arbetsplats kräver att du lämnar in utdrag ur belastningsregistret innan du får påbörja ditt feriejobb. De två (2) olika utdragen beställer du på Polisens webbplats. Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ dem i god tid. Du ska lämna registerutdragen i obrutna kuvert till din handledare på arbetsplatsen. Följande två (2) utdrag ska du beställa:

Beställ utdrag för skola eller barnomsorg på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats.

Beställ utdrag för enskild person på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 april 2021
Jobb och företag