För föreningar - ekonomiskt stöd för ferieungdom

Ni som förening kan ansöka om ekonomiskt stöd för att ta emot feriearbetande ungdomar i er verksamhet sommaren 2022. Skicka in er intresseanmälan senast 28 februari! 

Föreningssamverkan

Genom samverkan mellan Växjö kommun och föreningar kan vi under sommaren 2022 ge ungdomar folkbokförda i Växjö kommun och som är födda 2004 eller 2005 möjligheten att söka feriejobb. Sommaren 2022 kan ni ta emot feriejobbare mellan veckorna 24–32. Ni ansöker om medel från oss för att anställa ungdomar under sommaren. Vi gör en bedömning av er intresseanmälan och återkommer med besked om samverkan kan genomföras.

Godkända arbetsuppgifter för feriejobbare

De ferieplatser som ryms inom ramen för föreningssamverkan är:

  • Aktivitetsledare och funktionärer för att skapa ett aktivt lov för barn och yngre ungdomar.
  • Praktiska arbetsuppgifter, till exempel anläggningsskötsel.

Det är platser som bidrar till en aktiv sommar för yngre barn och ungdomar. Det innebär att feriejobbarna ska vara med och skapa aktiviteter, där godkända arbetsuppgifter för feriejobbarna är exempelvis ledare och funktionär. Även i år godkänner vi platser inom praktisk inriktning. Godkända arbetsuppgifter för feriejobbare inom praktisk inriktning är enklare praktiska arbetsuppgifter inom exempelvis anläggningsskötsel. Vi har också möjlighet att erbjuda ersättning för platser inom städuppdraget.

Vi har begränsat antal platser inom föreningssamverkan och vi kommer fördela platserna så jämnt vi kan över hela kommunen.

Så här ansöker ni

Det ställs även krav på ansökningsprocessen för Föreningssamverkan. För mer information, se Föreningssamverkan - Information 2022 längre ned på denna sida. Det är viktigt att ni läser igenom all information noggrant.

När ni sedan har läst broschyren är det dags att fylla i formuläret nedan. Vi återkopplar sedan till er förening efter den 28 februari.

Fyll i alla uppgifter så utförligt som möjligt då det underlättar och snabbar på handläggningen av er intresseanmälan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2022
Jobb och företag