Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 12 juni klockan 8.00 och tills vidare.

Stäng meddelande

För föreningar - ekonomiskt stöd för ferieungdom

Ansökan om att ta emot ferieungdomar i er förening sommaren 2021 är nu stängd.

Föreningssamverkan

Genom samverkan mellan Växjö kommun och föreningar kan vi under sommaren ge ungdomar födda 2003 eller 2004 och som är folkbokförda i Växjö kommun möjligheten att söka feriejobb. Sommaren 2021 kan ni ta emot feriejobbare mellan vecka 24 till vecka 32. Ni ansöker om medel från oss för att anställa ungdomar under sommaren. Vi gör en bedömning av er intresseanmälan och återkommer med besked om samverkan kan genomföras.

Godkända arbetsuppgifter för feriejobbare

De ferieplatser som vanligtvis ryms inom ramen för föreningssamverkan är de platser som bidrar till en aktiv sommar för yngre barn och ungdomar. Det innebär att feriejobbarna ska vara med och skapa aktiviteter, där godkända arbetsuppgifter för feriejobbarna är exempelvis ledare och funktionär. Med anledning av rådande situation godkänner vi inför sommaren 2021 även platser inom praktisk inriktning. Godkända arbetsuppgifter för feriejobbare inom praktisk inriktning är enklare praktiska arbetsuppgifter inom exempelvis anläggningsskötsel. Detta innebär att vi kan skriva samverkansavtal med föreningar som tar emot feriejobbare inom ramen för aktiviteter som bidrar till en aktiv sommar för yngre barn och ungdomar, samt för praktiska arbetsuppgifter.

Ansökningsprocessen

Det ställs även krav på ansökningsprocessen för Föreningssamverkan. Läs gärna dokumentet Föreningssamverkan - Information 2021 , 180 kB..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2021
Jobb och företag