Vikarie till förskola och skola

Vi rekryterar vikarier till våra förskolor, förskoleklasser, fritidshem, grundskolor och gymnasium. Ett vikariat kan vara allt från några timmar till två veckor.

Som vikarie ska du kunna åka ut på arbete med kort varsel. Du arbetar på flera olika arbetsplatser och arbetstiderna varierar beroende på verksamheternas behov.

Som vikarie planerar du själv in den tid du vill jobba. Ju mer flexibel du är när det gäller tider du kan jobba på, desto större chans har du att få jobb.

Du behöver ha en egen mobiltelefon och en egen dator för att vi ska kunna erbjuda dig arbete.  

Vi söker dig som är behörig, läser pedagogik eller har erfarenhet

Vi söker i första hand dig som har behörig utbildning men självklart är även du som läser en pedagogisk utbildning eller har erfarenhet och intresse för vår verksamhet välkommen att söka jobb hos oss.

Vi vill att du har ett trevligt bemötande, är ansvarsfull och trivs med att träffa nya personer. Det är viktigt att du tycker om att samarbeta eftersom du kommer att komma i kontakt med många olika personalgrupper.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun.

Du ska beställa utdrag ur belastningsregistret

För att jobba i förskola och skola måste du visa upp två utdrag från belastningsregistret innan du anställs, det är uttdraget Skola eller barnomsorg (442.5) och Belastningsregister 9§ (442.3).

Utdragen beställer du på Polisens webbplats. Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid. Du ska lämna registerutdragen i obrutna kuvert.

Så här söker du till vikarie

Börja med att fylla i intresseanmälan nedan.

Vi går löpande igenom de ansökningar som kommer in till oss och tar vid behov kontakt med de personer som uppfyller kraven i vår annons. Om vi har behov av din kompetens kommer du att bli inbjuden till en intervju via mejl.

Till intervjun ska du ta med dig

 • Registerutdragen från Rikspolisstyrelsen, som ska lämnas i obrutet kuvert. Du erbjuds arbete först när vi har aktuella registerutdrag från dig.
 • Utbildningsintyg eller examensbevis.
 • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.
 • Eventuella intyg på tidigare anställningar utanför Växjö kommun som visar vad du har arbetat som, när och hur mycket. Original samt kopior.

Kontakt

 • Vikarieförmedlingen

  utbf.vikarier@vaxjo.se

  Besöksadress i samband med tidsbokat besök

  Västra Esplanaden 18, Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2020
Jobb och företag