Smålands frukt och grönt ska driva Evedals värdshus

Nu är det klart att Smålands frukt och grönt ska hyra och driva Evedals värdshus. Avtalet som gäller restaurang- och konferensverksamhet börjar gälla redan nu och sträcker sig över 5 år.

Peter A Eldon som är ansvarig för Smålands frukt och grönt driver sedan en tid tillbaka även verksamheten ”Café Evedal, Deli och Gårdsbutik” i Stationshuset på Evedal.

- Peter har visat på ett stort engagemang och många idéer att tillsammans med övriga entreprenörer utveckla Evedalsområdet. När Peter tog över Evedals station visade han även intresse för Evedals värdshus. Detta kommer att skapa synergieffekter som gör att invånare och besökare kommer att få ett besöksmål och upplevelser såväl i värdshuset som utanför, säger Kim Granquist Alm, fastighetschef på Vöfab.

Vöfab och Växjö kommun har som mål och vision för området Evedal att det ska vara ett turistmål där verksamheterna ska samverka med varandra för att utveckla hela området. Entreprenörerna ska också jobba för ett hållbart företagande inom både miljö, ekonomi och det sociala.

- Det är roligt att det under året kommit igång nya verksamheter i kommunens lokaler på Evedal. Först Vandrahemmet, sedan Stationshuset och nu även Värdshuset. Detta bidrar till ett levande och attraktivt Evedal i Växjö, säger Kim Granquist Alm.

Senast uppdaterad: 2 juli 2020