Ljungfälleskolan är årets arbetsplats 2021

Årets arbetsplats i Växjö kommunkoncern 2021 är utsedd. Vinnare är grundskolan Ljungfälleskolan (årskurs F-6), som har cirka 380 elever och ligger på Teleborg.

- Det gläder mig att få utnämna Ljungfälleskolan till 2021 års bästa arbetsplats. Här är det tydligt att det är laget framför jaget som gäller, vilket verkligen har satts på prov och bevisats under ännu ett år som präglats hårt av pandemin, säger Andreas Olsson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Årets bästa arbetsplats utses varje år av kommunstyrelsens personal- och organisationsutskott (ksop) efter att medarbetare fått nominera arbetsplatser inom Växjö kommunkoncerns förvaltningar och bolag.

I år tillkännagavs vinnaren i samband med ksop:s sammanträde den 10 maj. Priset, som består av diplom och 30 000 kronor att använda till valfri aktivitet, delas ut i samband med kommunfullmäktiges möte i augusti.

- Som jurymedlem har jag haft äran att ta del av flera, mycket bra nomineringar från arbetsplatser runt om i vår stora kommunkoncern. I år var det Ljungfälleskolan som, välförtjänt, drog det längsta strået då man verkligen hittat arbetsformer som främjar ett gott arbetsklimat – till nytta för varandra och tillsammans för dem vi är till för, säger Monica Skagne, kommunchef.

Juryns motivering

"På Ljungfälleskolan är det laget framför jaget som gäller. Inom och mellan de olika arbetslagen finns ett gott arbetsklimat där alla hjälps åt för att stötta och utveckla varandra. Alla elever är allas ansvar. Ljungfälleskolan är en plats där både medarbetare och elever tillåts växa och känna sig värdefulla. Under ledning av en involverande och ansvarstagande chef skapar medarbetarna främjande, lustfyllda och stabila arbetsformer som utgår från såväl läroplanen som från Växjö kommunkoncerns gemensamma mål och värdegrund."

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets bästa arbetsplats har delats ut sedan 2013. Syftet är att uppmärksamma goda exempel på arbetsplatser inom Växjö kommunkoncern som främjar vår värdegrund, ett positivt arbetsklimat och ett hållbart arbetssätt. Kriterier som ligger till grund för utmärkelsen är:

  • ett systematiskt och hållbart arbetssätt för att planera följa upp och utveckla verksamhetens resultat..
  • ett positivt arbetsklimat som främjar delaktighet, engagemang och utveckling.
  • ekonomiskt resultat utifrån givna förutsättningar med hänsyn till oväntade omvärldsfaktorer
    resultat från enkäten Temperaturmätaren
Senast uppdaterad: 10 maj 2022