Alkoholservering

För att få servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker krävs tillstånd. Särskilda bestämmelser gäller för detaljhandel och servering av folköl.

Boka ett möte

För att vara säker på att en alkoholhandläggare är tillgänglig vill vi att du först kontaktar oss och bokar en tid.

När behöver jag serveringstillstånd?

Du behöver tillstånd oavsett om det gäller ett tillfälligt evenemang som exempelvis en festival eller om du planerar att driva en restaurang där du vill servera alkohol.

Från och med 1 januari 2011 gäller en ny alkohollag som bland annat innebär att den som söker serveringstillstånd ska avlägga ett kunskapsprov för att visa att han eller hon har tillräcklig kunskap om alkohollagen. Reglerna gäller för samtliga sökande av stadigvarande och tillfälliga serveringstillstånd till allmänheten och slutna sällskap samt de nya serveringstillstånden provsmakning, kryddning och catering. Provet är webbaserat och genomförs vid förvaltningen arbete och välfärd.

Nämnden för arbete och välfärd handlägger Växjö kommuns alkoholserveringstillstånd samt folkölsförsäljning och har även tillsyn över de restauranger som har serveringstillstånd.

Förvaltningen arbete och välfärd handlägger även serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen för Tingsryd, Lessebo och Uppvidinge kommun. 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2019
Jobb och företag