Praktik inom arbete och lärande

Vi erbjuder en praktikplats där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds- och integrationsfrågor möts och hanteras. En plats för dig som har ett gediget intresse för socialt arbete.

Förvaltning

Förvaltningen arbete och välfärd

Avdelning

Avdelningen arbete och lärande

Beskrivning av uppdraget

Vi är måna om att din praktikperiod matchar ihop med dina studier och utifrån vilket program som du studerar. Tillsammans med dig väljer vi ut vilka enheter inom avdelningen som du kommer att genomföra din praktik på.

Varje enhet inom avdelningen har olika arbetsuppgifter, vilket gör att även du kommer att få prova på olika moment under din praktikperiod hos oss. Du kommer att få följa olika professioner såsom arbetsmarknadshandläggare, koordinator, socialsekreterare, instruktörer för olika arbetslag, studie- och yrkesvägledare med flera.

Arbetsplatsbeskrivning

Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds- och integrationsfrågor möts och hanteras.

Avdelningen tillhör förvaltningen Arbete och välfärd som är en avdelning som ligger i framkant inom socialtjänstens verksamhetsområde. Inom avdelningen samlas socialsekreterare som arbetar bland annat med ekonomiskt bistånd och integration. Vi erbjuder insatser med målet att fler personer gör stegförflyttningar mot självförsörjning. Inom avdelningen har vi också med Komvux som ansvarar för vår kommunala vuxenutbildning, medborgarkontor och mötesplatser, daglig verksamhet, sysselsättning och träffpunkter. Inom avdelningen tar vi kontinuerligt emot praktikanter.

Kvalifikationer/personliga egenskaper

Praktik hos oss passar dig som har ett gediget intresse av socialt arbete.

Praktiken kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en god administrativ förmåga och har lätt för att dokumentera information. Praktiken kräver inte några förkunskaper om verksamhetssystemen som vi använder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och kommer därför att kontinuerligt genomföra intervjuer med praktiksökande.

  1. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev.
  2. Tryck på "Skicka". Din ansökan skickas då till ansvarig chef. En bekräftelse på att vi mottagit din ansökan skickas till den e-postadress som du angivit i formuläret.
  3. Klart! Ansvarig chef hör av sig oavsett om du är aktuell för platsen eller ej. Tänk på att det kan dröja innan du får besked.
Praktikperiodens start * (obligatorisk)
Praktikperiodens start
Praktikperiodens slut * (obligatorisk)
Praktikperiodens slut
Senast uppdaterad: 20 mars 2024