Praktik med fokus på informationshantering och intern information

Nu finns en praktikplats ledig hos Växjö kommunarkiv där du får möjlighet att bidra i arbetet med arktiv- och informationshantering och hur vi informerar internt.

Förvaltning

Kommunledningsförvaltningen

Avdelning

Kansliavdelningen/kommunarkivet

Beskrivning av uppdraget

Vi söker en praktikant som vill hjälpa oss att göra en översyn av de texter vi har kring arkiv- och informationshantering på kommunens intranät.

Arbetsplatsbeskrivning

Växjö kommunarkiv hör till kansliavdelningen på kommunledningsförvaltningen. Kansliavdelningen leder och samordnar arbetet med ärendehantering, administration och arkiv. Kommunarkivet är kommunens slutarkiv och ansvarar för utlämnande och tillgängliggörande av kommunens bevarandehandlingar. Kommunarkivet ansvarar även för råd och stöd i arkiv- och informationshanteringsfrågor till och tillsyn över kommunens verksamheter och bolag.

Kvalifikationer/personliga egenskaper

Vi söker dig som läser en eftergymnasial utbildning med inriktning mot informationshantering, arkiv, administration eller liknande relevant ämne. Praktik hos oss på kommunarkivet passar dig som är intresserad av informationshantering, ordningsam, noggrann och har bra kunskaper i svenska språket.

  1. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev.
  2. Tryck på "Skicka". Din ansökan skickas då till ansvarig chef. En bekräftelse på att vi mottagit din ansökan skickas till den e-postadress som du angivit i formuläret.
  3. Klart! Ansvarig chef hör av sig oavsett om du är aktuell för platsen eller ej. Tänk på att det kan dröja innan du får besked.
Praktikperiodens start * (obligatorisk)
Praktikperiodens start
Praktikperiodens slut * (obligatorisk)
Praktikperiodens slut
Senast uppdaterad: 19 mars 2024