Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Krisberedskapsveckan 2019, 6-12 maj

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Svaret på frågan är kanske inte helt enkelt. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som därför har till syfte att öka människors beredskap inför samhällskriser. 2019 äger den rum vecka 19.

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris och för att nå ut till så många som möjligt genomförs Krisberedskapsveckan bland annat tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Tre föreläsningar på temat kris

Växjö kommun uppmärksammar Krisberedskapsveckan på många olika sätt, bland annat bjuder vi in till föreläsningar med olika spännande teman:

Förberedd om krisen kommer

Torbjörn Selin

Måndag 6 maj klockan 17:30–19.30, Sigfridsalen, IOGT–NTO-huset.
En föreläsning om samhället, prepping och överlevnad. Torbjörn Selin som bland annat är överlevnadsinstruktör i försvaret föreläser.

För din säkerhet!

Bostadsområde

Onsdag 8 maj klockan 17:15–19:00, Stadsbiblioteket, Växjö.
Vad kan du göra för att klara dig och din familj vid en kris i samhället? Eva Christensen från Försvarsutbildarna föreläser.

Beredskapsåtgärder i Växjö centrum – en rundvandring

Samuel Palmblad

Torsdag 9 maj klockan 17:00-18:30
Följ med Samuel Palmblad från Kulturparken Småland på en rundvandring bland kalla krigets artefakter. Rundvandringen går bland annat genom platser som var kopplade till krigssjukvård, ledningsfunktioner, skyddsrum och räddningstjänst i krig.

OBS! Föranmälan krävs. Maximalt 30 personer, anmäl dig på sidan Krisberedskapsveckan 2019

Senast uppdaterad: 13 december 2019