Öppet hus i nya kommunhuset den 30 oktober och 13 november

Lördagen den 30 oktober och lördagen den 13 november bjuder Växjö kommun in allmänheten till öppet hus i nya kommunhuset. Det bjuds på fika, invigningstal, ballonger och tipspromenad för de yngre.

växjö kommunhus

I april 2018 togs det första spadtaget för Växjös nya station- och kommunhus. I maj i år var det inflyttning för kommunens medarbetare och 27 september öppnade stationen. Växjö kommun bjuder nu in allmänheten till invigning och öppet hus, där alla har möjlighet att se hur hela kommunhuset ser ut invändigt.

Tider 30 oktober:
10.00 – 15.00: Guidade rundvandringar varje timme i kommunhuset från 10.15. Anmälan sker i Växjö kommunhus vid östra entrén och turen startar sedan i kontaktcenter på plan 3. Tipspromenad för de yngre på plan 3. Vöfab finns på plats för att svara på byggnadstekniska frågor. Filippa de Vos från Växjö konsthall svarar på frågor om konsten i huset. Fika till alla besökare.
10.00-15.00: Information om hela stationsområdets utveckling och framtid, i Växjö station.
11.00: Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) inviger huset och håller tal.

Även 13 november blir det öppet hus mellan klockan 10–15. Även då blir det guidade turer varje timme med start 10.15, tipspromenad och fika.

- Vi är glada att äntligen kunna öppna upp dörrarna och hälsa våra invånare välkomna till sitt kommunhus. En modern, hållbar arbetsplats för våra medarbetare och en inbjudande mötesplats för invånare och besökare. Växjöborna ska känna att station- och kommunhuset tillhör alla och vi vill även visa upp planerna för hela stationsområdet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2021