Hagavikskolan för 630 elever klar för byggnation

Under kommunfullmäktiges sammanträde igår, 19 april, röstade man för byggnation av nya Hagavikskolan. Det beslutades även om att bygga produktionskök och mottagningskök vid den nya skolan.

Hagavikskolan ska byggas i området Hagavik i norra delen av Växjö, mellan Evedal och Sandsbro och det blir en högstadieskola för årskurs 7-9 med plats för cirka 630 elever. Skolan beräknas stå klar till höstterminen 2024. Första spadtaget planeras tas i mitten av juni 2022 och därefter startar byggnationen.

Om Hagavikskolan

Skolan är tänkt att organiseras utifrån att elever har hemvister som huserar på olika våningsplan och det blir ungefär 100 elever per hemvist. Kring varje hemvist finns förutom lektionssalar elevskåp, sittytor och arbetsrum för personalen. I stor utsträckning kommer eleverna att ha sina dagar i sin egen hemvist när det gäller teoretiska ämnen medan de får göra en förflyttning genom skolan i praktiskt-estetiska ämnen.

Istället för separata grupprum kommer ett klassrum i varje hemvist att bli L-formade. Här kan elever som behöver sitta lite mer avskilt gör det, men ändå vara med i klassrummet.

Senast uppdaterad: 20 april 2022