Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö välkomnar unga EU-delegater för EU:s ungdomskonferens 20–22 mars

Växjö kommer att gästas av över hundra engagerade ungdomsdelegater från hela Europa under EU:s ungdomskonferens den 20–22 mars.

Konferensen anordnas av Regeringskansliet och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som en del av EU:s ungdomsdialog. Syftet med konferensen är att involvera ungdomar i diskussioner och överläggningar med beslutsfattare om den sociala dimensionen av ett hållbart Europa för unga. Fokus kommer att ligga på de europeiska ungdomsmålen om inkluderande samhällen och ett hållbart grönt Europa.

De slutsatser som man kommer fram till på konferensen i Växjö kommer att läggas fram för EU:s ministerråd.

Växjö kommun har värdskap för välkomstmingel på söndag och ordnar en middag för alla 200 deltagande ungdomar på måndag kväll på Kungsmadskolan. Hotell- och restauranglinjen på Kungsmadsskolans årskurs 3 kommer att laga och servera mat åt alla delegater. Temat för middagen är Av unga för unga

Det kommer också att vara kulturinslag från estetiska programmet och Kulturskolan, filmvisning från mediaprogrammet där unga visar sitt Växjö och dansuppvisning.

- Det känns stort och speciellt att få vara en del av en så här viktig konferens. Att det dessutom sammanfaller med vår egen Earth Week där vi lyfter just hållbarhetsfrågor gör besöket ännu mer välkommet, säger Anna Pallinder, hållbarhets- och utvecklingschef i Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 17 mars 2023